19 / 04 / 2024

Diyarbakır Şılbe Seyrantepe Stadı'nda zemin sorunu yaşanıyor!

Diyarbakır Şılbe Seyrantepe Stadı'nda zemin sorunu yaşanıyor!

Diyarbakirspor’un maçlarını oynadığı Atatürk Satı için bir süre önce yıkım kararı alınmıştı. Bu kapsamda Diyarbakırspor'un maçlarını yapması için tesis edilen Şılbe Seyrantepe Stadı'nda ise zemin sorunları yaşandığı öğrenildi.



Diyarbakır'ın profesyonel takımı olan 2. lig Beyaz gurubunda bulunan Amed Sportif Faaliyetler takımı ile 3. lig 3. grubunda bulunan Diyarbekirspor 2016 – 2017 futbol sezonunda maçlarını oynayacakları Seyrantepe kompleksindeki oynayacakları 17 ‘şer maçı toplam 34 maçı stat zemini bakımından zor oynayacakları iddia ediliyor.


Resmiyette Amed Sportif Faaliyetler takımımın kiralık stadı olan Şilbe'deki Seyrantepe kompleksindeki statta yıllardan beri Amed SF maçlarını oynuyordu. Haftada 1 maç ya da 2 maç oynuyordu.


Diyarbekirspor’un maçlarını oynadığı Atatürk stadı ise,yeni stat yapımı ile Toki’nin ayak oyunlarıyla, bir sezon daha oynanması gereken Atatürk Stadını yıkım kararı alınarak  Diyarbekirspor’un maçlarıda Şılbe Seyrantepe'de Amed SF’nin oynayacağı stada alındı Bu demek oluyor ki 2 takım ayda 4 maç yapacak sezon boyuncada 17 ‘şer maç toplam 34 maç oynayacaklar.


Stad çimleri konusunda uzman olan, isminin açıklanmasını istemeyen  bir çim teknisyeni yaptığı açıklamada,  “ Neler oluyor kimse bilmiyor. Diyarbekirspor’a yeni stad bitsin gidip maçların orda oynarsın denmişti.


Ne yazıkki verilen sözler tutulmadı. Bunda Amed Sportif Faaliyetler takımının günahı  neki maçlarını bozuk zeminde oynamaya. Yetkililere sesleniyorum, onlarda çok iyi biliyorlarki , iddia ediyorum Seyrantepe Kompleksindeki  stadın zemini kesinlikle ayda 4 maç oynanmasını kaldıramaz, kaldırması da mümkün değildir. Saha belki 2 ay randıman verir ondan sonra fiyasko zemin sorunu ortaya çıkar ve çıkacaktırda. Sonuç her iki takımın 2016 – 2017 futbol sezonundaki maçlarındaki alacakları sonuçları bile bozuk zeminle engalleyebilirsiniz. Bir an önce yanlıştan dünüymesi gerekmektedir “ dedi.


Geri Dön