28 / 03 / 2024

Diyarbakır Silvan'da sıcak asfalt çalışması!

Diyarbakır Silvan'da sıcak asfalt çalışması!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan'ın kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 142 kilometre sathi kaplama ve stabilize yol çalışmalarını bitirme aşamasına getirirken, ilçe merkezinde iki gündür sıcak asfalt çalışması yürütüyor.




Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent merkezi ve kırsal ilçelerde sıcak asfalt, stabilize yol, menfez yapımı, kaldırım, orta refüj ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.


Kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 142 km sathi kaplama ve stabilize çalışması


Bu yıl Silvan ilçesinin kırsal mahalle ve grup mahalle yollarındaki asfalt çalışmalarına 4 milyon 530 bin lira bütçe ayıran Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, mayıs ayından bu yana sürdürdüğü çalışmaları tamamlama aşamasına getirdi. İlçenin kırsal mahalle ve grup mahalle yollarında 142 km sathi kaplama ve stabilize yol çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamlayan Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Silvan merkezde 2.5 kilometrelik Bitlis Caddesi ve 1 kilometrelik Sanayi Caddesi'nde sıcak asfalt serme çalışmalarına başladı.


İlçe merkezinde sürüyor


Kurban Bayramı’nın dördüncü günü ilçe merkezinde asfalt çalışmalarına başlayan ekipler, 8 bin ton sıcak asfalt serilecek Bitlis Caddesi ve Sanayi Caddesi'ndeki çalışmaları bir hafta içinde tamamlamayı; kırsal mahallelerde devam eden yol çalışmalarını ise ekim ayının ortalarında bitirmeyi hedefliyor.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön