20 / 04 / 2024

Diyarbakır'a 280 öğrenci kapasiteli kız yurdu yapılacak!

Diyarbakır'a 280 öğrenci kapasiteli kız yurdu yapılacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, Mevlana Halit Mahalle Meclisi’ni ziyaret ederek 280 öğrencinin kalabileceği bir kız yurdu da inşa edecekleri müjdesini verdi.



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, Mevlana Halit Mahalle Meclisi’ni ziyaret ederek yakın dönemde yapılacak çalışmaların müjdesini verdi. Doğalgazla çalışan otobüs alacaklarını belirten Kışanak, kız öğrenci yurdu yapacaklarını söyledi....

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organizesiyle Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat, Mevlana Halit Mahalle Meclisi’ni ziyaret etti. Eşbaşkanlara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Kerem Canpolaten, İhsan Süleymanoğlu, Gülistan Kılıç ve Azize Değer Kutlu eşlik etti. Eşbaşkanlar ve Meclis Üyelerini Mevlana Halit Mahalle Meclisi Eşbaşkanları Zülküf Oğaç ve Şehriban Uyanık ile mahalle meclisi üyeleri karşıladı.


Burada konuşan Eşbaşkan Kışanak, bütün çalışmalarının kaynağının halk meclisleri olduğunu söyledi. Belediyenin yaptığı çalışmaları ortaklaştırmak gerektiğini belirten Kışanak, birlikte çalışmanın önemine değinerek, hizmet sınırı genişleyen Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan 13 yeni ilçenin su ve kanalizasyon sorunu bulunduğunu ifade eden Kışanak, DİSKİ’nin buralarda ciddi çalışmalara başladığını söyledi. Yeni bağlanan ilçelerde itfaiye teşkilatının da örgütlendiğini anlatan Kışanak, ulaşımla ilgili sıkıntıları gidermek için de çalışma yürüttüklerini belirtti. Bu kapsamda çevreyi kirletmeyen, doğalgazla çalışan belediye otobüsleri alacaklarını belirten Kışanak, tüm çalışmalarının doğaya, çevreye zarar vermeden yapmak için çaba gösterdiklerini kaydetti. Kışanak bu kapsamda toplanan çöplerin çevreye zarar vermemesi için 2 yıl içinde büyük bir projeyi hayata geçireceklerini anlatarak bu projeden enerji de elde edeceklerini söyledi. Kışanak ayrıca 280 öğrencinin kalabileceği bir kız yurdu da inşa edecekleri müjdesini verdi.


Direkhane kaldırılmalıdır


Mevlana Halit Mahalle Meclisi Eşbaşkanları Zülküf Oğaç ve Şehriban Uyanık ile mahalle meclisi üyeleri yaşadıkları sıkıntıları paylaştı. Mahalle Meclisi temsilcileri parkların elit kesim tarafından kullanıldığını, halkın daha rahat kullanacağı park ihtiyacı olduklarını söyledi. Mahalle Meclisi temsilcileri mahallelerindeki direkhanenin kaldırılmasını, bazı yollarda kasis yapılmasını, balık pazarının kurulmasını, sabit semt pazarı oluşturulması gerektiğini bildirdi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 


Geri Dön