24 / 04 / 2024

Diyarbakır'da 16 gecekondu istimlak edildi!

Diyarbakır'da 16 gecekondu istimlak edildi!

Diyarbakır'da tarihi surlara bitişik olan 16 gecekondu istimlak edildi



Diyarbakır Sur Belediyesince tarihi surları gün ışığına çıkarmak amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında Fatih Paşa Mahallesi'nde surlara bitişik olan 16 gecekonduyu istimlak edildi.

İstimlak edilen ev sahiplerini makamında kabul eden Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, vatandaşları mağdur etmeden çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Sur diplerindeki 16 evi 160 bin TL ödeyerek istimlak ettiklerini aktaran Demirbaş, şöyle dedi:

"İstimlak edilen evlerin boşaltılmasından sonra Fen Müdürlüğü ekiplerimiz bu evlerin yıkımını gerçekleştirecek. Halkımızın mağdur olmaması için cam, kapı, çerçeve ile tahtalarını kullanmalarına da izin verdik. Çalışmalarımız
sonucunda tarihi Surlar nefes almış olacak. Tarihi gün ışığına çıkarıyoruz ve bu da bizim için çok önemli. Ekonomik imkanlarımız el vermesi halinde toplam 90 evin daha istimlak edilerek yıkımını gerçekleştireceğiz. Bu evlerinde yıkımıyla 5 kilometre uzunluğunda olan tarihi surların Suriçi kısmında sur dibinde hiç bir ev ve yapı kalmayacak. Kentimize gelen yerli ve yabancı turistlere surları, yaya veya araçla gezme imkanını sağlamış olacağız."

Demirbaş, tarihi surlara nefes aldırma çalışmaları kapsamında Mardinkapı ve Saraykapı çevresinde bulunan 280 evden bugüne kadar 190 evin istimlak edildiğini ifade ederek, istimlak çalışmalarının süreceğini bildirdi.

Amaçlarının halkı mağdur etmeden çalışmalarına devam etmek olduğunu anlatan Demirbaş, "O nedenle aldığımız evler gecekondu, yani kaçak yapıydı. Fakat biz vatandaşımızın mağdur olmaması için kendilerine bir ev alabilecek değerde istimlak bedeli verdik" diye konuştu.

Demirbaş'ın açıklamalarının ardından ev sahiplerine istimlak bedelleri dağıtıldı.
AA


Geri Dön