19 / 04 / 2024

Diyarbakır'da 19 projenin temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Diyarbakır'da 19 projenin temel atma ve açılış töreni yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çevreden, ulaşıma, kültür ve tarihten kurumsallaşmaya, altyapı hizmetlerinden, turizme kadar toplam 19 projenin temelini ve açılışını gerçekleştirdi. Kültür Merkezi, Eski Zirai Donatım Kurumu Alanı'na yapılıyor...



Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ Genel Müdürlüğii'nün 19 projesinin temeli ve açılışı yapıldı. Eski Zirai Donatım Kurumu Alanı'na yapılan Kültür Kongre Merkezi'nin temel atma törenine BDP Eşgenel Başkanları Giiltan Kışanak, Selahattin Demirtaş, Eşgenel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTK Eşgenel Başkanı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Fırat Anlı, ilçe belediye başkanları ve adayları, sivil toplum örgütü temsilcileri, barış anneleri, muhtarlar ve Seydalar katıldı. 


Projeler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fahrettin Çağdaş Diyarbakır tarihine sahip çıktıkları Anzele Projesini ve Cemilpaşa Konağı'nı restore ettiklerini söyledi. "10 Temmuz Mardinkapı Parkı'nı tamamlayarak uzak ve yakın geleceğimizi doğal değerlerle bütüııleştirdik" diyen Çağdaş, "Spor Eğitim ve Konaklama tesisimizi bitirerek Diyarbakırlı gençlere armağan ediyoruz" dedi. 


Mücadele Gazetesi


Geri Dön