28 / 03 / 2024

Diyarbakır'da emeklilere özel TOKİ konutlarına yoğun ilgi sürüyor!

Diyarbakır'da emeklilere özel TOKİ konutlarına yoğun ilgi sürüyor!

Diyarbakır’daki emekliler, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), başta emekliler olmak üzere düşük gelirliler için 250 TL taksitle satışa sunduğu konutlara yoğun ilgi gösteriyor.



Emekliler Derneği Diyarbakır Şube Sekreteri Cumali Bozkurt, derneklerinin 4 bin 500 üyesinin bulunduğunu belirterek, “Son zamanlarda genel merkezimiz ile  TOKİ  arasında yayılan anlaşmada, hükümet üyelerimize ucuz konut yapılması için bir taahhütte bulunmuş. Başbakanımızda televizyonda gerekli açıklamaları yaptı. Üyeler bunu duyduktan sonra şubemizde kayıt için daha çok yoğunluk oluşturdu. Biz şimdi burada işlemleri yapıyoruz, ön kayıt işlemleri yapıyoruz. İleriki zamanda TOKİ ile ilgili belgeler bize geldikten sonra o formları gerekli açıklamaları tekrar üyelerimize açıklayacağız. Şu anda işlemler devam ediyor” dedi.

Diyarbakır’da konut almak için şimdiye kadar bin 500 kişinin başvuruda bulunduğuna dikkat çeken Bozkurt, “Valiliğe dilekçemizi verdik. Yalnız şubelerin arsa temini için valilik ve belediyelerden talepte bulunmaları gerekir. Bizde ilerde arsa temin etmek için gerekli başvurularımızı yapacağız. Üyelerimize karşı mahcup durumda kalmak istemiyoruz” diye konuştu.


“EV SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM”

Anne ve babasının olmadığını ve bir ev sahibi olmak için başvuruda bulunduğunu söyleyen Özlem Bulut, “Babamın adına emekliyim. Yıllardır kiracıyım bir ev sahibi olmak istiyorum bende. Böyle bir uygulamaya başvurdum. Ne kadar doğru ne kadar gerçek onu da bilmiyorum. Umarım gerçek olur, hepimiz bir ev sahibi oluruz. Yani benim durumumda çok insan va” dedi.

Mustafa İçözlü adlı vatandaş ise, “SGK emeklisiyim maaşımız yetersiz çok yetersiz. Bir kira 600 TL’dir. Elektrik, su parası ve doğalgazı eklersek el ele baş başa. Yani biz emekliler karnımızı zor doyuruyoruz. Eğer kira öder gibi ev sahibi olma durumu olursa çok seviniriz” diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön