29 / 03 / 2024

Diyarbakır'da gayrimenkul sektörü yükselişte!

Diyarbakır'da gayrimenkul sektörü yükselişte!

Diyarbakır’da 4 yıl önce eşinin tavsiyesiyle gayrimenkul alım satım işine başlayan 34 yaşındaki Çağla Kızılay, çözüm süreci sonrası bölgeye yatırımların artmasıyla gayrimenkul alım satım işini ilerletti.



Diyarbakır’da 4 yıl önce eşinin tavsiyesiyle gayrimenkul alım satım işine başlayan 34 yaşındaki Çağla Kızılay, çözüm süreci sonrası bölgeye yatırımların artmasıyla gayrimenkul alım satım işini ilerletti.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde ikamet eden 1 çocuk annesi Çağla Kızılay, hayata veda eden eşinin tavsiyesi ile gayrimenkul satışı yapmak için sertifika aldı. İlk başta müteahhitlerin dairelerini satarak işe başlayan Kızılay, daha sonra kendisine ait bir iş yeri açarak ticarete atıldı. Yaklaşık 6 yıldır emlak sektöründe olan Kızılay, çözüm sürecinin etkisiyle alım satım işlerini ilerletti. Bölgeye olan yatırımlarda etkisi olan Kızılay, aynı zamanda çocuğuna hem annelik hem de babalık yapıyor. Gayrimenkul alım satım işi ile kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştığını belirten Kızılay, işlerini büyütmeye devam edeceğini söyledi. Kızılay, "Rahmetli eşimin sayesinde bu işe girdim. Diyarbakır’da gayrimenkul alım satımı yapıyoruz. Gayrimenkul anlamında kapsama giren tüm işlere de bakmayı ihmal etmiyoruz. Bunlar sadece Diyarbakır’da değil Türkiye geneli bunu yapmaya çalışıyoruz. Küçük bir yer ile Türkiye geneline sıçradık. Aklınıza gelebilecek her alım satım ve daire karşılığı arazi satımı ile gün boyunca ilgileniyorum. Müşteriler, afişlerde asılı olan telefon numarasını aradığında, karşılarında bir kadın sesi duyduklarında ilk etapta şaşırıyorlar" dedi.


‘Emlak sektörü hareketlendi’


Çözüm süreci ile birlikte insanların çok daha rahatladığını anlatan Kızılay, "Bu süreç sektöre de olumlu yansıdı. Tedirgin ortam artık yok Diyarbakır’da. Daha güzel ortamlar oluşuyor. İş adamlarının yatırım yaparken Diyarbakır’a güven duyacakları bir ortam oluşturuldu. Emlak sektöründe ve alım satım arazi işlerinde hareketli bir dönemdeyiz. Bayan olmanın daha artısı var. Satış anlamında kocası yoksa bile kadın kadına satış veya alım noktasına getiriyoruz. Bunun olması çok iyi bir şey. Diyarbakır’da ciddi anlamda talep var. Daha çok villa tarzı evler tercih edilmeye başlandı. Birkaç gün önce sonuçlandırdığımız bir arazi satımı vardı. 100 dönümlük araziyi kat karşılığı teslim ettik. 80 veya 90 tane villa inşaatı oluşacak. Yatırımcı olarak Diyarbakır’a gelen kişi ise Mardinli bir iş adamıydı. Dışarıdan gelen iş adamları soluğu Diyarbakır’da yatırım için alıyor. Ekip olarak inşaata başlanılacak. İlimiz için çok sevindirici bir durum. Umarım çevre iller veya başka illerden de farklı yatırımlar yapan iş adamları kente gelir" şeklinde konuştu


Diyarbakır Olay


Geri Dön