28 / 03 / 2024

Diyarbakır'da kaçak Kuran kursu yıkılıyor!

Diyarbakır'da kaçak Kuran kursu yıkılıyor!

Diyarbakır 'ın çınar ilçesinde ruhsat ve tapusu olmadığı gerekçesiyle Kuran kursu inşaatını, polis eşliğinde yıkmak isteyen zabıta ekipleri, 70 kişinin, taşlı-sopalı saldırısına uğradı



Diyarbakır 'ın çınar ilçesinde ruhsat ve tapusu olmadığı gerekçesiyle Kuran kursu inşaatını, polis eşliğinde yıkmak isteyen zabıta ekipleri, 70 kişinin, taşlı-sopalı saldırısına uğradı.

Cumhuriyet Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde 6 kişinin hissedar olduğu arazide, dini dernekler ile bazı kişiler tarafından tapu ve ruhsatı olmayan, müftülükten de izin almadan yapılmak istenen Kuran kursu inşaatı, pazar günü belediye ekipleri tarafından yıktırılmak istendi.
çevik kuvvet polisi eşliğinde yıkıma giden çınar Belediye Başkan Yardımcısı BDP 'li Ramazan Dengiz ve zabıta ekipleri, yıkımı engellemek isteyen 70 kişi tarafından taşlı, sopalı saldırıya uğradı.
Dengiz, zabıta görevlisi Nimet Basut ve belediye basın görevlisi Sabahat çelik de darp edildi.

Belediyeye ağır suçlama
Bazı basın yayın organlarında, bu saldırının ardından, BDP 'li belediye din karşıtı gösterilerek, Kuran Kursu inşaatının belediye tarafından yıktırıldığı yönünde haberler yapıldı.

çınar Belediye Başkanı BDP 'li Ahmet Cengiz dün   düzenlediği basın toplantısında, yıkımı savunarak, “Bölge halkı tarafından ne oldukları çok iyi bilinen Mustazaflar Derneği çevresinden olan Tekdal Ailesi ile bu siyasal çizginin basın yayın organları, belediyemiz ve partimiz aleyhinde asılsız, yalan ve taraflı haberler yaparak, belediyemizi ve partimizi camii ve Kuran kursu dolaysıyla din karşıtı olarak göstermeye çalışmaktadır ” dedi. İmar planına aykırı ve yanlış teknikle yapıldığı için 2 kez kendi kendine yıkılan Aziziye Camii 'nin yapımına da katkı verdiklerini anlatan Cengiz, caminin kendi kendine yıkılmasını dahi belediyeye maledildiğini savundu.    
Milliyet/MEHMET TÜRK


Geri Dön