24 / 04 / 2024

Diyarbakır'da mobilya fuarı açıldı!

Diyarbakır'da mobilya fuarı açıldı!

Diyarbakır'da eş zamanlı olarak 'Ortadoğu Ahşap İşleme Makineleri Fuarı, Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi Fuarı ile Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayiler Fuarı açıldı...



     Diyarbakır'da eş zamanlı olarak düzenlenen ''Ortadoğu Ahşap İşleme Makineleri Fuarı, Ortadoğu Mobilya Yan Sanayi Fuarı ile Ortadoğu Üretim Makineleri ve Yan Sanayiler Fuarı'' açıldı. 

     Vali Vekili Cemal Hüsnü Kansız, TÜYAP Diyarbakır Fuar Merkezi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarların kent ekonomisine büyük katkı sunduğunu belirterek, kente çok sayıda firmanın yatırım için yer talebinde bulunduğunu, kendilerinin de bu talebin karşılanması için organize sanayi bölgesine ilave alan oluşturma çabasında olduklarını söyledi. 

     85 kilometrelik çevre yolunun yapımının hızla devam ettiğini bildiren Kansız, havalimanının yeni binasının yapımına da yakın zamanda başlanılacağını kaydetti. 

     

     -''Tam da Diyarbakır'a yatırım zamanı''- 

     

     Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise Diyarbakır'ın büyük turizm potansiyeline sahip olduğunu dikkati çekerek, yeni süreçte kentte daha fazla ziyaretçi beklediklerini ifade etti. 

     Kentteki nüfusunun yüzde 65'inin 25 yaşın altında bulunduğunu, bunun genç nüfus ve iş gücü potansiyeli gücünü ortaya koyduğunu kaydeden Baydemir, şöyle konuştu: 

     ''Diyarbakır yatırımcıya kapılarını açmış durumdadır. Kentin yöneticileri olarak bizler de yüreğimizin kapısını girişimcilere açmış bulunuyoruz. Bugün Diyarbakır'a gelen 10 yıl sonra onunla zor rekabet edilir hale gelecek. Tam da Diyarbakır'a yatırım zamanıdır, yatırım fırsatını değerlendirme zamanıdır. Bu bahar, barış baharıyla da barışmış durumdadır. Şimdi iş makinelerinin sesi geliyor, inşallah en kısa zamanda hiç bir annenin ağlama sesini duymayacağız. Her yerde iş makinelerinin, çalışmanın sesinin duyulduğu, özgürce fikirlerin ifade edildiği bir zemini hep birlikte yaşayacağız. '' 

     

     -Kılıçdaroğlu'na davet- 

     

     Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can da, çözüm süreci sayesinde bölgede iyimser havanın hakim olduğunu, bu olumlu havanın fuara da yansıdığını söyledi. 

     Daha önceki yıllarda yurt dışından istenilen düzeyde katılımın sağlanamadığını, bu yıl ise 12 ülkeden firmaların burada yer aldığını ifade eden Can, şöyle dedi: 

     ''Çözüm süreci, Diyarbakır'a erken bahar havası yaşatıyor. Bu olumlu havanın dağılmaması için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Özellikle çözüm sürecine mesafeli duran ve destek vermekle kararsız davranan CHP'ye ve sayın Kılıçdaroğlu'na bir çağrı yapmak istiyorum; Diyarbakır size elini uzatıyor, bu eli geri çevirmeyin. Sayın Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine destek olmak üzere, sizi şahsım ve DTSO adına Diyarbakır'a davet ediyorum.'' 

     TÜYAP Diyarbakır Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 28-31 Mart 2013 tarihleri arasında açık kalacak fuara 12 ülkeden 130 firmanın katılacağını ifade ederek, 40 şehrin yanı sıra Duhok, Süleymaniye ve Erbil'den de ziyaretçilerin geleceğini kaydetti. 

     Daha sonra furaların açılışı yapılırken, Vali Vekili Kansız ile Başkan Baydemir, bir süre sergilenen ürünleri inceledi. Baydemir, Duhok, Süleymaniye ve Erbil'den gelen ziyaretçilerle yakından ilgilenerek, onlarla Kürtçe sohbet etti. 


AA


Geri Dön