19 / 04 / 2024

Diyarbakır'da Sosyal Konut projesi başladı!

Diyarbakır'da Sosyal Konut projesi başladı!

Diyarbakır Sur Belediyesi 'Sosyal Konut Projesi' başlattı. Projenin tanıtımında konuşan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, 8 blok 88 daireden oluşan projenin kendi elektriğini güneş enerjisiyle sağlayacağını ifade etti.



DİYARBAKIR Sur Belediyesi 'Bir tuğla da sen koy' sloganıyla 'Sosyal Konut Projesi'nin tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, Sur Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye hizmet daire başkanları ve çalışanlarının yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı. 


Diyarbakır Silvan yolunda yapılması planlanan proje kapsamında 8 blok 88 daireden oluşan bir site inşa edileceğini ifade eden Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, söz konusu konutların Suriçi'nde yerinde dönüşümün ön ayağını oluşturacağını belirtti. 


Toplantı projenin kısa bir tanıtım filmiyle başladı. Tanıtım gösteriminden sonra basına açıklamalarda bulunan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, projenin katılımcı belediyecilik anlayışının en güzel örneği olduğunun altını çizdi. Halk toplantılarında ve vatandaşlarla yaprian görüşmeler sonucunda böyle bir talebin dile getirildiğini ifade eden Narin, projeyi hayata geçiren belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Sosyal Konut Projesi'nin yapısını anlatan Narin, "Bu projede kendi eneıj isini kendi üretecek. Güneş enerjisiyle çalışan bir sitem ile inşa edilecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin geçtiğimiz günlerde yaşadığı gibi bir sorun yaşamak istemiyoruz. Konutlar süresiz olarak hiç kimseye tahsis edilmeyecek. Projenin hemen bitiminden sonra kültürel miras özelliklerini koruyacak şekilde Suriçi'nde yerinde dönüşümün ön ayağı olacak" dedi. Tüm duyarlı vatandaş ların kampanyaya destek vereceğinden emin olduğunu ifade eden Narin, "Keşke yasalar elverseydi de bu projeyi Kobane'de inşa edebilseydik ancak yasalar buna izin vermiyor. İler ki süreçte 'Yerel Yönetimlerin Özerkliği'yle böyle bir projeyi sınır ötesinde de yapabileceğiz" ifadelerini kullandı. 



Önceliğimiz Kobane'nin inşası...

Projenin önceden planlandığını n altım çizen Narin, şuan önemli olanın Kobane'nin inşası olduğunu ve bu yüzden projenin lokal tutulacağını ifade etti. Narin, "Kampanyayı lokal tutacağız. Önceliğimiz Kobaneli kardeşlerimizin topraklarına dönmesidir. Projenin tanıtımı için kentte çeşitli yerlere astığımız billboard ve afişleri birkaç gün tutacağız sonra kaldıracağız. 

Proje önceden planlandığı için sadece tanıtımı yaptık. Önceliğimiz Kobane'nin yeniden inşası olacaktır" şeklinde konuştu. Basın mensuplarının 'TOKİ'nin Kobane'nin inşası için ne üşünüyorsunuz?' sorusu üzerine Narin, "Kendi iradesi dışında 4 parçaya bölünmüş bir halkın evladı olarak, devletin samimiyetini göstermesi açısında bu bir fırsattır diye düşünüyorum. Kobane'nin inşası için Avrupa ülkelerinden birinin orada rol üstlenmesi yerine Türkiye'nin oraya gitmesi gerekir" dedi. 


Mücadele Gazetesi


Geri Dön