29 / 03 / 2024

Diyarbakır'daki TASİŞ hizmet binası yıkılıyor!

Diyarbakır'daki TASİŞ hizmet binası yıkılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yapılan ve Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletme Müdürlüğüne (TASİŞ) ait hizmet binası yüzünden tamamlanamayan 75 metrelik yol için engel olan binanın yıkımına başlandı



Kayapınar ilçesinde yapımına başlanan ve Şanlıurfa ile Elazığ karayolunu birbirine bağlayan 75 metre genişliğinde 5,5 kilometre uzunluğundaki yolun tamamlanması için engel kalmadı.

Mahkemenin yıkım kararı vermesi üzerine Büyükşehir Belediyesi yıkım ekipleri, TASİŞ Bölge Müdürlüğü hizmet binasını yıkmaya başladı. Yıkım kapsamında iş makineleri TASİŞ’e ait iki idari binanın yanı sıra iki depo ve bahçe duvarlarını yıktı.

Çevre duvarlarının da yıkılmasıyla birçoğunun mahkemesi süren gümrük araçları da açıkta kaldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, yolun yapımıyla ilgili 2006 yılından beri TASİŞ ile görüştüklerini, yolun 1984 yılından bu yana imar planında bulunduğunu söyledi.

-105 BİN LİRA CEZA ÖDENECEK-

Binanın ruhsatsız olduğunu, TASİŞ ile görüşmeleri sonuç vermeyince binayla ilgili yıkım kararı aldıklarını ifade eden Sevinç, şöyle dedi:
"Kayapınar Belediyesince daha önce tebligat yapıldı ve yıkıma gidildi, tam da tel örgülerin bir kısmı yıkılırken, yürütmeyi durdurma kararı geldi. Biz yıkımı durdurduk. Hatta bizimle ilgili Savcılığa, ’kamu malına zarar verdiler’ diye suç duyurusunda bulundular. Hizmet binası ruhsatsız ve üstelik yola yapmışlar. Yürütmeyi durdurma kararına biz de itiraz ettik. Sonunda mahkeme kent için olumlu bir karar verdi ve yıkım kararı çıktı. Aynı zamanda kaçak bina olduğu için Gümrük Müsteşarlığı Kayapınar Belediyesine 105 bin lira para cezası ödeyecek. 75 metrelik yolu kısa sürede tamamlayarak hizmete açacağız."

Büyükşehir Belediyesince 75 metre genişliğinde 5,5 kilometre uzunluğundaki yolun bir şeridi tamamlanarak hizmete sokulmuş, yolun tamamının bitirilmesi amacıyla çalışma başlatan belediye, yol üzerinde bulunan binaları kamulaştırarak yıkmıştı.

Yolun üzerinde bulunan TASİŞ için de ruhsatsız olduğu ve yol üzerinde bulunduğu gerekçesiyle yıkım kararı alan belediye, yürütmeyi durdurma kararı üzerine bunu uygulayamamıştı.
AA


Geri Dön