25 / 04 / 2024

Diyarbakır'daki turizm faaliyetleri artacak!

Diyarbakır'daki turizm faaliyetleri artacak!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Diyarbakır'da hayata geçirdikleri 21. Bölge Müdürlüğü kapsamında 25 bin kişilik istihdamın da önünü açtıklarını belirtti. TÜRSAB'ın bölgedeki faaliyetleriyle Diyarbakır'daki turizm gelişiminin artacağını söyledi.



Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Diyarbakır’da faaliyete geçirdikleri 21. Bölge Müdürlüğü’nün bölgede turizmin gelişmesini motive edeceğini ve 25 bin kişilik istihdamın önünü açacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in ricasiyle bölge müdürlüğünü oluşturduklarını belirten Ulusoy, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin her noktasının turizmden pay almasını amaçlıyoruz. Turizmin geliştirilmesi, istihdamın artırılması ve bölgede işsizliğin azaltılması için önemli oranda katkımız olacak. Bölge; tarihi, doğal ve kültürel olarak önemli turizm potansiyeline sahip. Mardin, Urfa ve Diyarbakır’ın eski ihtişamlı günlerine dönmesiyle turizm alanında önemli gelişmeler sağlanacak. Bölgede turizmin gelişmesiyle 25 bini doğrudan olmak üzere toplamda 2.5 milyon kişi bu gelişmeden olumlu etkilenecek. Buralarda yepyeni kent otelleri kuruluyor. Kıyılarda otel yapılması yerine buralarda otel yapılmasını önemsiyoruz.”


‘Motive edecek’


TÜRSAB’ın merkez ve şubeler dahil olmak üzere toplam 7 bin 245 üyeye sahip olduğunu belirten Ulusoy, 73 merkez ve 39 da şube olmak üzere toplam 112 yeni acentanın Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışacağını söyledi. Ulusoy, şöyle konuştu:


“Birliğimiz, hizmeti üyelerinin ayağına götürme fikriyle özellikle seyahat acentalarının yoğunlaştığı bölgelerde 20 bölge müdürlüğü olarak teşkilatlanarak bölgesel yürütme kurullarını hayata geçirdi. Güneydoğu Anadolu’daki TÜRSAB üyelerine en hızlı şekilde hizmet verebilmeyi temin etmenin yanısıra bölgeye bir motivasyon sağlamak için Diyarbakır Bölgesel Yürütme Kurulu’nu oluşturduk.”

 


Mardin’de inanç turizmi sempozyumu


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından Mardin’de, “TÜRSAB İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumu” düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRSAB işbirliğinde, “İnanç Turizmi Günleri” kapsamında daha önce 2002, 2004, 2006 ve 2010 yıllarında dört kez düzenlenen sempozyumun bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek.

Mardin Hilton Garden Inn Oteli’nde yarın (cumartesi günü) yapılacak sempozyuma akademisyen, din adamı, turizmci, gazeteci ve yazarlar konuşmacı olarak katılacak. TÜRSAB’dan yapılacak açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Türkiye, tarihi boyunca birçok medeniyete merkezlik etmiş, çok kültürlü ve çok dinli ender ülkelerden biri olarak bugün de tarihi gelenekleri, farklı kültür ve inançlara sahip zenginliğiyle birarada yaşama kültürünü genişletmeye devam etmektedir. TÜRSAB İnanç ve Kültür Turizmi Sempozyumu’nda genelde Türkiye’nin, özelde ise Mardin’in dinler, kültürler ve düşünceler  kavşağında tarihte ve bugün üstlendiği rolün önemine vurgu yapılacak, Mardin ve Kültür Turizmi, Birlikte Yaşama ve Kültürler, Dinlerarası İlişkiler ile İnanç Turizmi gibi konular farklı açılardan ele alınacak.”


Açıklamada, sempozyuma Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da davet edildiği belirtilirken TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Rum Ortodoks  Patrikhanesi temsilcisi peder Vasil Kokkinaki ve farklı din adamlarının katılmasının beklendiği kaydedildi.


Milliyet


Geri Dön