29 / 03 / 2024

DKY İnşaat, 2 yılda 3 milyar liralık yatırım hedefliyor!

DKY İnşaat, 2 yılda 3 milyar liralık yatırım hedefliyor!

DKY İnşaat, kamu binaları inşasının yanı sıra kent içi ve çevresinde gelişmeye devam eden yeni yerleşim birimlerinde büyük ölçekli yaşam ve iş merkezleri inşa ediyor.



MIPIM'de yer alarak hem DKY İnşaat'ın hem de Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladıklarına işaret eden DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, bu yıl İstanbul'da dört yeni projeye başlamayı hedeflediklerini aktardı. Dumankaya, ayrıca 2015 ve 2016 yılları içinde 10 yeni proje için 3 milyar liralık yatırım bütçesi öngördüklerini açıkladı. 




MIPIM'de DKY Kartal projesi ile yer aldı

İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında faaliyet gösteren DKY İnşaat, MIPIM'de DKY Kartal projesi ile yer aldı. MIPIM'in sektörü yakından takip etmek ve iş bağlantıları kurmak açısından önem taşıdığını ifade eden DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, DKY Kartal projesini ilk defa MIPIM'de tanıttıklarını aktardı. Dumankaya, ön talep sürecini de fuarda başlattıklarını belirterek, "Proje 220 milyon dolar bütçeye sahip. Kartal'ın öne çıkan lokasyonunda Adalar manzarasına sahip proje, bu ilçenin sembollerinden biri olacak. Ofis blokunun girişi ayrı olacak. 22 bin metrekarelik arazi üzerinde 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tip 327 adet konutun yer alacağı DKY Kartal'da, büyük bir METRO Cash&Carry mağazası da bulunacak. Projenin 2017 yılında tamamlanmasını hedefliyoruz" diye konuştu. 




Bu yıl içinde İstanbul'da dört yeni projeye başlamayı hedeflediklerini ileten Ali Dumankaya, yılın ilk yarısında Kartal ve Kağıthane, ikinci yarısında ise Çeliktepe ve Sultanbeyli projelerinin tanıtımlarını yapacaklarını belirtti. Mayıs ayında Kağıthane projesini tanıtacaklarını ileten Dumankaya, Beşler Sucuk Fabrikası'na ait arazide yapılacak projelerinin 200 civarında konutu kapsadığını belirtti. Dumankaya, "Yılın ikinci yarısında Çeliktepe'de farklı konsepte sahip bir projeyi de satışa çıkaracağız. Bununla birlikte Sultanbeyli'deki Fatih Caddesi'nde ticari değeri yüksek bir projeyi satışa sunacağız. 2015 ve 2016 yılları içinde 10 yeni projeye imza atarak, 3 milyar liralık yatırım hedefliyoruz" dedi. 

" 15 bin konutu teslim ettik" Ali Dumankaya, bugüne kadar başta Gizli Bahçe Konakları, Manzara Konakları, Akdeniz Evleri, Adres, Dizayn, Trend, Trend Ekstra, Konsept İstanbul ve Minimal, Kartal'da Vizyon, Göztepe'de kentin ilk üçüz kuleleri İkon, Ataşehir'de Flex, Bahçeşehir'de Modern ile 15 binin üzerinde konut ve işyerini tamamlayarak, teslim ettiklerini kaydetti. 




Öte yandan, Metropolist Yapı ile birlikte İstanbul Aydınlı'da hayata geçirdikleri 'Lokum Evler' projesinin de devam ettiğini belirten Ali Dumankaya, "Proje, konut ve park alanı dahil olmak üzere 53 dönüm arazi üzerine inşa ediliyor. Yedi blokta 722 daireden oluşan Lokum Evler projesinde 2+1 daireler 117 ila 126 metrekare, 3+1 daireler 154 metrekare tasarlandı" dedi. Yatırım bütçesinin 100 milyon dolar olduğunu aktaran Dumankaya, projelerine ilginin ağırlıkla Ortadoğu'dan geldiğini belirterek, Uzakdoğu'ya da satış yaptıklarını söyledi. Bu proje için yabancı uyruklu kişilere yapılan satışın yüzde 10 olduğunun ve bu oranın daha da artacağını öngörüldüğünü kaydeden Dumankaya, Mütekabiliyet Yasası'yla beraber yabancı yatırımcıların, Türkiye konut piyasasına ilgisinin arttığını sözlerine ekledi. 



Dünya


Geri Dön