20 / 04 / 2024

DKY İnşaat 2016'da yeni dönüşüm projelerine başlayacak!

DKY İnşaat 2016'da yeni dönüşüm projelerine başlayacak!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, 2016'da Bağdat Caddesi, Sahil Yolu, Kartal, Çeliktepe ve Sultanbeyli'deki projelerin yanısıra geliştirme evrelerini tamamladıkları kentsel dönüşüm projelerine de başlayacaklarını söyledi.




Merkezi lokasyonlarda yer alan ve doğru fiyatlama yapılmış projelerimizde satışların hızlı bir ivme kazanacağını kaydeden Dumankaya, şöyle konuştu: "Sultanbeyli'nin en işlek noktası Fatih Caddesi üzerinde cadde mağazaları, konut ve ofislerin yer alacağı karma bir projemiz olacak. Çeliktepe'de Büyükdere Caddesi'ne 300 metre mesafede yeni bir konut projesi inşa edeceğiz. İstanbul'un en hızlı gelişen bölgesi Kartal'da yer alan Adalar manzaralı aile konsepti ile yapacağımız 'DKY Ada' ile Sahil Yolu üzerinde Marmara Denizi ve Adalar manzaralı 'DKY Sahil' projelerimiz ve Kadıköy bölgesinde Bağdat Caddesi çevresinde yapacağımız 3 ayrı DKY Cadde projemiz ile 2016 yılma güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz. Proje geliştirme evrelerini tamamladığımız kentsel dönüşüm projelerini 2016 yılında inşa etmeye başlayacağız." 


'İyi bir yıl oldu' 


2015 yılında terör olayları, siyasi belirsizlikler ve iki seçime rağmen, konut satışlarında çok sert bir düşüş yaşanmadığını kaydeden Dumankaya, "Bu dönemlerde insanlar biraz temkinli davranıp yatırımlarını erteleyebiliyor. Eylül ve ekim aylarında satışlarda bir miktar düşüş yaşansa da 2014 yılma göre konut satışları hep artıda devam etti. Yıl sonunda 1 milyon 260 bin civarında konut satılacak gibi görülüyor. Bu olumsuz şartlara rağmen konut sektörünün iyi bir yıl geçirdiğini söyleyebiliriz." 


'Ekonomik istikrar'


Siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın da beraberinde geleceğini ifade eden Dumankaya, "Ertelenen yatırımlar canlanacaktır. 

Konut alımını erteleyen tüketicinin konut satın alacağı bir dönem olacaktır. 2016 yılının 2015'e göre daha iyi bir yıl olacağına inanıyorum" dedi. 


'Projelere ilgi yoğun' 


DKY İnşaat'ın projelerini hayata geçirme yılı olduğunu belirten Dumankaya, "DKY Kartal, DKY On Kağıthane projelerimizin lansmanlarını gerçekleştirip, talep toplama süreçlerini başlattık. Projelerimiz yoğun ilgi gördü ve satış dönemi kampanyalarımızı erkene çekmek zorunda kaldık. Satış ve ciro olarak beklentilerimizin ve hedeflerimizin üstünde bir yıl geçiriyoruz" dedi. 



Milliyet Business Türkiye



Haber Sabah Emlak'ta şöyle yer aldı;

Son 10 yılda gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Bundan sonraki yıllar içiıı de böyle olacağını söylemek yanlış olmaz.2015'te Türkiye'de 1 milyon 250 bin üzerinde konut satışı yapıldı. Yıllık konut satışındaki artış hızı yüzde 20. Konut satışında ki artış hızına bakarak bu hedeflerin hiç de uzak olmadığı söylenebilir" dedi. 2023 vizyonunun Türkiye'nin marka bilinirliği ve Türkiye'de marka üretimi için büyük bir önem taşıdığını söyleyen Ali Dumankaya, "Hedeflerden biri olan 10 dünya markası yaratma konusu ise gayrimenkul açısından da büyük önem ve sorumluluğu içinde barındırıyor. Bu anlamda Türkiye'nin son yıllarda çıkardığı global markalar hepimiz için gurur kaynağı. Gayrimenkul alanına baktığımız zaman markalaşma açısından daha fazla adım atılması ve dünya çapında bilinirliğin artması ve uluslararası fuar, tanıtım organizasyonlarına katılım için özel teşviklerin sektörü bir adım daha ileri götüreceğine inanıyoruz" diye konuştu. 


DEV ADIMLAR ATILDI 

2023 yılma kadar gayrimenkul sektöründe ivmenin giderek artacağını söyleyen Dumankaya, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm projeleri hem Türkiye ekonomisini hem de gayrimenkul ve inşaat sektörünü tetikleyen önemli adımlar. Bunların yanında markalı konutların tüm Türkiye'ye yayılması sonrasında ise yurt dışında yapılan girişimlerin çoğalması sektörümüzü ileriye doğru taşıyacak böylece ekonomimiz daha hızlı büyüyecektir. Mütekabiliyet yasasının devreye alınması ile birlikte yabancıya satışların hız kazanması sağlandı. Bu ivme oturum ve vatandaşlık kolaylıkları ile hızlıca artacak."


 Sabah Emlak'


Haber Posta'da şöyle yer aldı;

Beykoz ve Sarıyer'de fiyatlar artacak. Kağıthane öne çıkan bölgeler arasında. Metrekare fiyatları 7 bin lira seviyelerinde. Kağıthane Tüneli ve gelecek yıl hizmete girecek metro bölgenin cazibesini artıran unsurlardan, önümüzdeki birkaç yılda yüzde 40-50 seviyesinde fiyat artışı olacağını öngörüyoruz. Bunun dışında 3. Köprü güzergahında bulunan Beykoz ve Sanyer'de fiyatlar artıyor. 3. Köprü'nün açılmasıyla bu lokasyonlarda ev ve arsa fiyatları daha yukarı çıkabilir. 


Posta


Geri Dön