18 / 04 / 2024

DKY İnşaat 7 yeni projesini Cityscape Turkey'de tanıtıyor!

DKY İnşaat 7 yeni projesini Cityscape Turkey'de tanıtıyor!

DKY İnşaat, Kartal, Kağıthane, Tuzla, Kadıköy ve Sultanbeyli'de başlayacağı 995 milyon liralık 7 yeni projenin detaylarını Cityscape Turkey'de duyuracak. Ali Dumankaya, "Cityscape, Körfez ve Doğu bölgelerine satış yapmak adına iyi bir kapı" dedi.



İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında faaliyet gösteren DKY İnşaat, 995 milyon lira yatırım yapacağı 7 yeni projesini Cityscape Turkey'de Körfez yatırımcısıyla buluşturacak. 


Şirket, Kartal, Kağıthane, Tuzla, Kadıköy, Sultanbeyli gibi İstanbul'un gelişen bölgelerinde bu yıl hayata geçirmeyi planladığı konut ve ofis projelerinin detaylarını fuarda açıklayacak. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Cityscape, Körfez ve Doğu bölgelerine satış yapmak adına iyi bir kapı" dedi. 


Ali Dumankaya, bu yıl 136 metrekarelik alan ile fuarda mevcut projelerinin yanında yeni satışa çıkacak DKY Ada ve DKY Sahil, DKY Cadde Erenköy 86, DKY Cadde Suadiye 12 ve DKY Cadde Göztepe 05 projeleriyle yer alacaklarını belirtti. 


Dumankaya, konsept çalışmaları devam eden DKY Merkez, DKY Business Tuzla hakkında da yatırımcıları bilgilendireceklerini ifade etti. 


Ön Talep Toplamaya Başladık


7 projede, bin 390 adet konut için temel atacaklarını belirten Ali Dumankaya, Sultanbeyli DKY Merkez'in karma proje olacağını söyledi. Kartal'da aile konseptinde DKY Ada ile sahil yolu üzerinde DKY Sahil projelerini inşa edeceklerini belirten Ali Dumankaya, "Tüm bu projelerimizin ön talep toplama sürecini başlattık" dedi. 


'Körfez'in ilgisi Londra'dan İstanbul'a kayıyor' 


Körfez yatırımcısının kültürel benzerliklerden dolayı Türkiye'yi seçtiğini ifade eden Ali Dumankaya, "Körfez yatırımcısının ilgisi Londra'dan İstanbul'a kayıyor. Yabancılar; genç ülkeyi, dinamik sektörü görüyor ve özellikle İstanbul'u ciddi bir yatırım alanı olarak ele alıyor. Sektör olarak bunu iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 


Habertürk


Web adresi: http://www.dkyinsaat.com/



Haber Vatan Emlak Rehberi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İbrahim Dumankaya Holding çatısı altında faaliyet gösteren DKY İnşaat, Cityscape Turkey'e projeleriyle damga vurdu. DKY İnşaat, Kartal, Kağıthane, Tuzla, Kadıköy, Sultanbeyli gibi İstanbul'un gelişen ve yüksek yatırım değeri olan bölgelerinde gerçekleştirdiği birbirinden özel konut ve ofis projelerinin detaylarını yatırımcılarla paylaşıyor. 2016 yılında hayata geçireceği 7 projenin detaylarını da bu fuarda açıklıyor. 


Körfez'e açılan kapı 


Fuarı değerlendiren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, şunları söyledi: "Cityscape Fuarı'nın bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilmesi çok önemli. Cityscape Fuarı, Körfez ve Doğu bölgelerine satış yapmak adına iyi bir kapı. Türkiye'de her yıl yabancılara konut satışı ivmelenerek artış gösteriyor. 

Ancak hâlâ satış oranımız çok düşük. Bu satış rakamlarını birkaç yıl içinde 5 milyar dolar seviyesinden 20 milyar dolara çıkaracağımıza inanıyorum. Bu yıl 136 metrekarelik alan ile fuarda mevcut projelerimizin yanında yeni satışa çıkacak olan DKY Ada ve DKY Sahil, DKY Cadde Erenköy 86, DKY Cadde Su ad iye 12 ve DKY Cadde Göztepe 05 projelerimiz ile yer alıyoruz. Ayrıca consept çalışmaları devanı eden DKY Merkez, DKY Business Tuzla hakkında da yatırımcıları bilgilendiriyoruz." 


Ön talep dönemi 


Merkezi lokasyonlarda doğru fiyatlarla projelerini satışa sunacaklarını ifade eden Ali Dumankaya, "Bu yıl içerisinde 995 milyon liralık yatırımla 7 projede, 1.390 adet konut için temel atacağız. Sultanbeyli'nin en işlek noktası Fatih Caddesi üzerinde cadde mağazaları, konut ve ofislerin yer alacağı DKY Merkez karma bir proje olacak. İstanbul'un en hızlı gelişen bölgesi Kartal'da yer alan adalar manzaralı aile koıısepti ile yapacağımız 'DKY Ada' ile Sahil yolu üzerinde Marmara Denizi ve Adalar manzaralı 'DKY Sahil' projelerimiz, Kadıköy bölgesinde Bağdat Caddesi çevresinde ve Büyükdere Caddesi'ne çok yakın konumda. Tüm bu projelerimizin ön talep toplama süreçlerini başlattık" diye konuştu. 


Tanıtıma devam 


KÖRFEZ yatırımcısının kültürel benzerliklerden dolayı Türkiye'yi seçtiğini ifade eden Ali Dumankaya, şu değerlendirmeyi yaptı: "Körfez yatırımcısının ilgisi Londra'dan İstanbul'a kayıyor. Yabancılar; genç ülkeyi, dinamik sektörü görüyor ve özellikle istanbul'u ciddi bir yatırım alanı olarak ele alıyor. Bunu iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Körfez ülkeleri yatırımcılarına ve onların isteklerine yönelik ürünler geliştirmeyi hedefliyoruz.Cityscape gibi bölgenin ve Körfezliler'in yoğun ilgi gösterdiği fuarlarda ülkemizi daha etkin tanıtmalıyız. Geçen sene Cityscape Fuarı'nda DKY Kartal projemiz yoğun ilgi gördü. Bu yıl da 7 projemiz hakkında da detaylı bilgiler paylaşarak yabancı yatırımcıyı çekmeyi hedefliyoruz. Yurtdışında prestijli fuarlara katılarak ülkemizi ve projelerimizi tanıtmaya devam edeceğiz." 



Vatan Emlak Rehberi



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Ali Dumankaya, Cityscape Turkey ve yabancılara konut satışı hakkında şu değerlendirmelerde bulundu: "Cityscape Turkey ilk defa gerçekleşiyor. Ülkemizin tanıtımı açısından çok önemli bir adım. Uluslararası piyasada Türkiye'nin bilinirliğini artırmak adına önemli. Fuar yerli ve yabancı yatırımcı için kampanyalar ve indirimlerle bir çok fırsat sunuyor. Körfez yatırımcısı Türkiye'yi güvenli liman olarak görüyor. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada İstanbul'da evim olsun diyen çok insan var. Bu ilgiyi doğru projelerle ve satış stratejileriyle iyi değerlendirmemiz gerekiyor. 


YÜZDE 50 ARTIŞ 

2015 yılında yabancılar Türkiye'den 23 bin adet konut satın aldı ve bu 5 milyar dolarlık hacim yarattı. Bu seneki hedef yabancılara konut satışım en az yüzde 50 artırmak olmalı. Toplam konut satışı içinde yabancıların payı sadece yüzde 5 bunu yüzde 10'a çıkarabileceğimizi düşünüyoruz. Hacmi 10 milyar dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Ocak ve Şubat ayı verileri yabancılara konut satışı açısından iyi görünüyor. Önümüzdeki aylardan itibaren bu tarz fuarlarla artış olacağım düşünüyorum. İran pazarında ambargonun kalkmasıyla burada da fırsatlar olacaktır. 2016 yılında yurt dışında tanıtım atağına geçiyoruz." 


Sözcü


Geri Dön