25 / 04 / 2024

DKY İnşaat Kartal’da yeni bir proje için düğmeye bastı!

DKY İnşaat Kartal’da yeni bir proje için düğmeye bastı!

DKY İnşaat, Kartal’da yıkımına başladığı Praktiker arazisinin üzerine 5 bloktan oluşan 348 konut, ofis ve ticari ünitelerin bulunduğu proje inşa edecek. Konut tipleri 2+1’den başlayacak...



DKY inşaat fabrikayı dönüştürüp 2 katlı 5 blok yapacak


DKY İnşaat, Kartal’da yıkımına başladığı Praktiker arazisinin üzerine 5 bloktan oluşan 348 konut, ofis ve ticari ünitelerin bulunduğu proje inşa edecek. Konut tipleri 2+1’den başlayacak.



Dönüşüm projelerine odaklanan DKY İnşaat Kartal’da yeni bir proje için düğmeye bastı. Şirket 21 bin 696 metrekare büyüklüğe sahip Praktiker arazisi üzerine 20 katlı 5 bloklu site inşa edecek. Projenin içerisinde konut, ofis ve alışveriş alanları bulunacak. Konut etabında 1+1’lere ise yer verilmeyecek. 348 konutun tamamı 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak projelendirilecek.


Yıkımlar başladı


Dumankaya Holding ve DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya inşaat için yıkımların başladığını aktardı. 53 yıllık tecrübeyle kaliteli yaşam alanları oluşturmaya devam ettiklerini belirten Dumankaya, “Praktiker arazisinin yıkım çalışmalarını 1 ay içerisinde bitirmeyi

planlanıyoruz. Kartal’ın en gözde projesini hızlı bir biçimde hayata geçireceğiz” dedi.  


Ofisler 15 katlı


Projede ticari alanların bulunduğu ofis bloğu 15 kattan oluşuyor. Ofis ve konut giriş-çıkışları birbirinden tamamen bağımsız olarak konumlanıyor. Ali Dumankaya böylelikle konut sakinlerinin ve ofis çalışanlarının giriş çıkışlarda yoğunluk ve emniyet açısından sıkıntı yaşamalarının engelleneceğini belirtiyor.


Kentsel dönüşümde İstanbul’a örnek olacak


Yenisahra’da hak sahipleriyle ilk etap imzaların atıldığını ifade eden Dumankaya şöyle devam etti: “Bölgede kimseye de tutamayacağımız sözler vermeden, sıcak ve samimi bir ortamda projemizi anlatıyoruz. İlk ve ikinci etap imzalar atıldı. Bu yıl sonunda üçüncü ve dördüncü etap imzaları tamamlayıp, İstanbul’a örnek olacak projemiz için ilk kazmayı vurmak istiyoruz.”


Aromatik çiçekler dikilecek


Karma yapıda sosyal ve etkinlik alanları da yer alacak. Yürüyüş yollarına aromatik çiçekler ekilecek. Yansıma havuzları da bulunacak.


Yenisahra’da 3 bin hak sahibine iftar verdi


İstanbul Yenisahra’da kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını sürdüren DKY İnşaat, bölgedeki 3 bin hak sahibine iftar verdi. İftar sonrası hak sahipleriyle sohbet eden Başkan Ali Dumankaya, “Yenisahra, İstanbul’da kentsel dönüşümü fazlasıyla hak eden bir bölge. Burada, 238 bin metrekare alanda İstanbul’a örnek olacak bir kentsel dönüşüm projesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.


Geniş bir mimari ekibin yanında, Türkiye’nin en önemli şehir plancılarıyla ve sosyologlarla bölgenin dinamiklerine en uygun konsept projeyi geliştirmek için yoğun mesai harcıyoruz. Yenisahra’da hayata geçireceğimiz projenin içerisinde konut, rezidans, ticari alanlar, okul, yeşil ve sosyal alanlar olacak” dedi.



Emine Açar/ Bugün 


Geri Dön