20 / 04 / 2024

DKY inşaat Metro Properties'in tek hissedarı oldu!

DKY inşaat Metro Properties'in tek hissedarı oldu!

Geçtiğimiz ay satışına başladığı 331 konutluk 'DKY Kartal' projesinin yüzde 40'ını bir hafta içinde tüketen DKY înşaat, projenin yer aldığı arsada bulunan Metro Properties'e ait payı da satın alarak tek hissedar oldu.



DKY Kartal projesi başlamadan önce söz konusu arsanın yüzde 38'ini Fiba Holding'den satın alan DKY İnşaat, kalan yüzde 62 'lik pay için Metro Properties ile hasılat paylaşımı anlaşma yapmıştı.Geçtiğimiz günlerde taraflar arasında yapüan sözleşmeye göre, DKY İnşaat, tüm arsayı satın alarak tek sahibi oldu. Projede yer alan Metro Toptancı Market'in mülkü de Metro Properties'e ait kalacak. 


1.5 konsepti etkili oldu


DKY İnşaat Başkanı Ali Dumankaya "DKY Kartal projemiz de satışlar 1 haftada yüzde 40'a ulaştı. Devam eden satın alma görüşmelerinde mutabakata vardık ve 7 bin 500 metrekarelik Metro Toptancı Market dışında kalan arsa payının tamamının satın alımını gerçekleştirdik" dedi. Sektöre kattıkları 1.5 konseptinin çok ilgi gördüğünü de aktaran Dumankaya "331 konutun 130'unu 1 haftada sattık. Bu bölgede tüketicilerin tercihlerinin daha kullanışlı geniş evlere doğru kaydığını görüyoruz" dedi. 


Star


Geri Dön