23 / 04 / 2024

DKY On'da dairelerin metrekaresi 6 bin 500 TL'den başlıyor!

DKY On'da dairelerin metrekaresi 6 bin 500 TL'den başlıyor!

Gayrimenkul sektörüne yeni bir akım kazandırma amacıyla ‘yeni nesil şehirli yaşam konsepti’ni gündemine alan DKY İnşaat, ilk projesi DKY On Kağıthane’yi 200 milyon lira yatırımla hayata geçiriyor.



Gayrimenkul sektörüne yeni bir akım kazandırma amacıyla ‘yeni nesil şehirli yaşam konsepti’ni gündemine alan DKY İnşaat, ilk projesi DKY On Kağıthane’yi 200 milyon lira yatırımla hayata geçiriyor. Paylaşım, sosyallik, fonksiyonellik ve teknolojiyi biraraya getiren firma, DKY On konseptini 5 yıl içinde 10 projede daha kullanacak. Çeliktepe’de kesinleşen DKY On projesi, Maslak, Bomonti ve Ataşehir’de de yer alacak. Toplam 10 projeye 5 yıl içinde 2 milyar liralık yatırım yapılması bekleniyor. Beşler Sucuk Fabrikası arazisine yapılacak projede ‘duvarları kaldırdıklarını’ belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali dumankaya, “Yeni nesil yaşam platformu hep geliştirilebiliyor, hep virgülleri var, noktalamıyoruz. Sosyal alanlarda duvarlar yok, proje kendi içinde bir mahalle ve siz içinde olduğunuz mahallede sizin için oluşturulmuş etkileşime telefon, tablet gibi cihazlarınızla kolay erişebiliyorsunuz” dedi.


309 bin TL’den başlıyor

Teslim tarihi Mart 2018 olarak belirlenen projede metrekare fiyatları 6 bin 500 liradan başlıyor. Fiyatlar ise ortalama olarak 309 bin lira ile 600 bin lira arasında değişiyor. ‘Hayata açık’ sloganıyla duyurulan DKY On Kağıthane, 57 ila 86 metrekare arasında değişen 1+1.5 ve 2+1.5 tipinde 205 konut, ticari alan ve ofislerden oluşacak. ‘Buçuklu sistem’ olan DKY’nin daha önce de uyguladığı, balkon alanlarını kapalı halde odanın bir parçası olarak kullanım şekli bu projede de yer aldı. Projenin ofis alanlarında yaklaşık 1200 metrekarelik “Work’On” adı verilen ve duvarların olmadığı ortak çalışma alanları yer alacak. 


Fonksiyonlar artırıldı

Şehrin merkezinde olan projelerde metrekarelerin küçüldüğünü anlatan DKY İnşaat Genel Müdürü Tevfik Türel, bununla beraber proje içinde çeşitli tasarım detaylarıyla fonksiyonelliği artırdıklarını dile getirdi. Türel, “Salondaki koltuk yatağınız olabilirken, kitaplık da olabilecek. Masanız gerektiğinde ofis alanı, gerektiğinde yemek salonu olacak. Bunun gibi onlarca şeyi tasarımla çözdük” dedi. Türel, bir mahalle ortamında yer alan yardımlaşmadan, sosyalleşmeye kadar tüm aktivitelerin bu konseptle teknoloji kanalları üzerinden sağlanacağını dile getirdi. 

Dumankaya, ‘dünyanın ilk dijital topluluk portalı’ ile projede yaşayanların ilgi alanlarına göre etkinlikler düzenleyip, sürekli etkileşim halinde olabileceklerini söyledi. Araç, eşya, ortak fonlama gibi paylaşım ekonomisi uygulamasının da sunulacağı sistemde, Samsung, Fongogo, Zumbara, Mealbox,  Mixer Arts, CoffeeSapiens, Spotify gibi paydaşlar yer alıyor. 

 

 

Satın almadan önce deneyebilecekler

Klasik konut anlayışının dinamiklerini değiştirdiklerini belirten Ali Dumankaya, “DKY On gayrimenkul sektöründe ilkleri barındıran bir konsept. Dünyadaki trendleri takip ederek yepyeni bir konsept oluşturduk. Çok farklı paydaşları biraraya getirdik. Bu platformun bizim için, sektör için büyük bir devrim olacağını düşünüyorum. Dünyada bir ilki gerçekleştirdiğimiz dijital topluluk portalımız sayesinde insanlar ilgi alanlarına göre etkinlikler düzenleyip etkileşim halinde olabilecekler” diye konuştu. 

Ayrıca DKY On konseptini tanıtmak amacıyla Levent Büyükdere Caddesi üzerinde Türkiye’nin ilk “Yaşam Deneyim Merkezi’ni”  kurduklarını ifade eden Ali Dumankaya, “Bu Deneyim Merkezi’nde kullanmayı planladığımız sanal gerçeklik projesi ile kişiler almak istedikleri dairenin tüm özelliklerini görebilecek, iç tasarımını yapabilecek, dış manzarasını görme imkanına sahip olacak” dedi.


Milliyet


Geri Dön