28 / 03 / 2024

DLA Piper, 1 Haziran'da İstanbul ofisini açıyor!

DLA Piper, 1 Haziran'da İstanbul ofisini açıyor!

Dünyanın en büyük 250 şirketinden 140'ına hukuk danışmanlık hizmeti veren İngiliz DLA Piper, 1 Haziran'da İstanbul ofisini açıyor



Şirketin CEO'su Sir Nigel Knowles, 2.500 firmaya danışmanlık hizmeti verdiklerini belirterek, "Müvekkillerimizin yüzde 50'sinin Türkiye'de ofisi var. Onlar burada faaliyet gösterirken, bizim olmamamız düşünülemez." dedi. 
 
Küresel krizi en az hasarla atlatarak büyümesini sürdüren Türkiye'ye yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarının yatırım yapılacak ülkeler arasına aldığı Türkiye'ye bir destek de dünyanın en büyük 250 şirketinden 140'ına hukuk danışmanlık hizmeti veren İngiliz DLA Piper'dan geldi. Şirket, 1 Haziran'da İstanbul ofisini resmen açarak ülkemizdeki faaliyetlerine başlayacak. DLA Piper'ı diğer uluslararası hukuk firmalarının da takip edeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası alanda öneminin her geçen gün arttığını belirten ABD'nin eski  Ankara  Büyükelçisi ve DLA Piper'ın Başdanışmanı Marc Grossman, "Türkiye dünyada öyle bir konumda ki küresel müvekkil tabanımız Türkiye'yi göz ardı edemez. Onlar Türkiye'yi göz ardı edemezse, biz de edemeyiz." dedi. DLA Piper Üst Yöneticisi (CEO) Sir Nigel Knowles ise Türk ve yabancı yatırımcıları bir araya getireceklerini söyledi.

Uluslararası hukuk firması DLA Piper, İstanbul Barosu'nun izni kapsamında Türkiye'deki ilk ofisini 1 Haziran'da açacak. İngiliz şirket, daha sonra idari işlemlerini yürütmek için ikinci ofisini Ankara'da açmayı planlıyor. Bu çerçevede DLA Piper'ın Türkiye'deki ortağı da Yüksel Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı'na (YKK) mensup 6 Türk ortak avukat olacak. Ofisin açılışı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen şirketin CEO'su Sir Nigel Knowles ve eski ABD Ankara Büyükelçisi ve aynı zamanda DLA Piper'ın Başdanışmanı Marc Grossman, Türkiye yapılanmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Dünya genelinde 68 ofis, 3 bin 563 çalışan ile 30 farklı ülkede faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Knowles, 2009 cirolarının 2 milyar 262 milyon dolar olduğunu açıkladı. ABD, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinin birçoğunda bulunduklarını dile getiren Knowles, Türkiye'nin bu kapsamda iyi bir tercih olduğunu vurguladı. Enerji, bankacılık, altyapı, otel ve eğlence başta olmak üzere Türkiye'de farklı sektörlerde yer alacaklarını ifade eden DLA Piper'ın Üst Yöneticisi, "Dünyanın odaklandığı bütün noktalara odaklanıyoruz. Türkiye de bunlardan biri. Dünya genelinde yaklaşık 2 bin 500 firmaya danışmanlık hizmeti veriyoruz. Müvekkillerimizin yüzde 50'sinin Türkiye'de ofisi var. Bu kapsamda bizim de burada olmamız son derece doğru bir karar. Onlar burada faaliyet gösterirken, bizim olmamamız düşünülemez." ifadelerini kullandı. Ofis açtıkları ülkelerin birçoğunda yerel ortaklar tercih ettiklerini kaydeden Knowles, Türkiye'de benzer çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi. Amaçlarının Türk şirketlerini burada ya da yurtdışında bir araya getirmek olduğunun altını çizen Nigel Knowles, yabancı şirketlerin Türkiye'de yatırım yapmaları için uygun şartlar oluşturacaklarını kaydetti. Türkiye'de en fazla iki ofis açacaklarını bildiren yönetici, bunların İstanbul ve Ankara'da yer alacağını belirtti. Knowles ayrıca Türkiye'deki siyasi tartışmaların kendilerini hiçbir şekilde endişelendirmediğinin altını çizdi.

Eski ABD Büyükelçisi ve DLA Piper Başdanışmanı Marc Grossman ise Türkiye'nin son dönemde hem bölgesel hem de uluslararası arenada söz sahibi olmaya başladığına dikkat çekti. Amaçlarının yabancı devlere Türkiye'de yatırım ve iş konusunda danışmanlık hizmeti vermenin yanında Türk firmalarına da dışarıda yatırım kapılarını açmak olduğunu ifade eden Grossman, Türkiye'nin dünya ticaretinin merkezinde yer aldığını, bunu da görmezden gelemeyeceklerini vurguladı. Grossman, Türkiye tercihinin doğru bir karar olduğunu, kesinlikle bir pişmanlıklarının olmadığını sözlerine ekledi.

RAKAMLARLA DLA PİPER

30 ülkede 68 ofisi var. 3.563 hukukçu çalışıyor. Dünyanın en büyük 250 şirketinden 140'ına  danışmanlık hizmeti veriyor. 2008 cirosu 2,262 milyar dolar. 2009'da Legal Business tarafından ciro bakımından  en büyük hukuk firması seçildi.

Mergermarket 2008'de M&A (şirket evliliği ve alımları)  anlaşmasında dünya birincisi seçti.
Zaman/Bayram Kaya


Geri Dön