24 / 04 / 2024

Doğa Gayrimenkul Akademi kuruldu!

 Doğa Gayrimenkul Akademi kuruldu!

Kentsel dönüşüm için üniversiteler de devreye giriyor. İstanbul Üniversitesi ile Doğa Grup, ortak akademi kurdu. Sektör çalışanlarına sertifika verilecek..



Son yılların en büyük projelerinden biri olan kentsel dönüşümün daha bilimsel ve güvenilir yöntemlerle uygulanabilmesi için üniversiteler de devreye girdi. İstanbul Üniversitesi ile Doğa Grup arasında konuyla ilgili geniş içerikli bir işbirliği yapılacak. Başta kentsel dönüşüm projeleri olmak üzere gayrimenkul sektöründeki geliştiricilere, pazarlama temsilcilerine, yüklenici ve yatırımcılara bir ekol oluşturmak ve kalifiye yöneticiler yetiştirmek için Doğa Gayrimenkul Akademi kuruldu. 


7 ALANDA SERTİFİKA 

Akademide, sektör çalışanlarına yeşil bina özelliklerinden kentsel dönüşümün hukuki yönlerine kadar 7 alanda sertifika eğitimleri verilecek. Projede görev alan Yüksek Mimar Belgin Bilgiç, sektöre daha kalifiye elemanlar kazandırmanın yanı sıra sosyal sorumluluk görevini de yerine getirmek istediklerini belirterek "Bu eğitimleri sadece özel sektör çalışanlarına değil, resmi kurum ve kuruluşları, belediyeler, tapu daireleri ile bankaların yöneticilerine vermeyi hedefliyoruz" dedi. 


TEKNİK YETERLİLİK 

Akademide hem sektöre piyasanın hakim olmadığı eğitimleri vermek hem de piyasanın en çok yakındığı "teknik yetersizlik" sorununun önüne geçilmesi hedefleniyor. Akademide, satış ve pazarlama temsilcilerine sattıkları ürünün değerine ilişkin bilgileri verme odaklı Gayrimenkul Geliştirme ve Değerleme ile kentsel dönüşüm uygulamalarında yatırımcı ve mal sahiplerinin bilgilendirileceği Kentsel Dönüşüm Sertifika Programları verilecek. Ayrıca, satış ve pazarlama temsilcilerinin sattığı ürünü doğru tanıtmaya yönelik Mimari Proje Okuma Teknikleri Sertifika Programı da gösterilecek. 


ŞEREFİYE PROGRAMI DA OLACAK 

Akademideki diğer programlar ise şöyle: Fiyat ve değer kavramlarının örtüştürüleceği Excel ile Şerefiye Çalışması Sertifika Programı, Kahverengi binadan ayrıştırılan ve değere katkı sağlayan Yeşil bina nedir Sertifika Programı, Kat Karşılığı ve hasılat paylaşımı ile inşaat sözleşmelerinin hukuki yönlerini esas alan sertifika programı.


Ceyda Karaaslan-Sabah


Geri Dön