25 / 04 / 2024

Doğa Meşe Park Evleri'nde 600 bin TL'ye! İcradan!

Doğa Meşe Park Evleri'nde 600 bin TL'ye! İcradan!

İstanbul 2. İcra Dairesi, İstanbul İli, Eyüp İlçesi, Göktürk Köyü, 1660 parselde yer alan 13 bin 254 metrekare alanlı Doğa Meşe Park Evleri'nde C3 blok 2. kat 94 nolu konutu satışa sunuyor



İstanbul 2. İcra Dairesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

EYÜP/İSTANBUL 2. İCRA DAİRESİ
TAşžINMAZ AçIK ARTIRMA İLANI

2009/3924 TLMT.

Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi, Evsafı:

TAPU KAYDI: İstanbul İli, Eyüp ilçesi, Göktürk köyünde kain 1660 parsel sayılı 13.254,87 m2 miktarlı betonarme karkas 121 bağımsız bölüm nolu apartman binası vasıflı taşınmazda 9418/1920000 arsa paylı C3 blok 2. kat 94 bağımsız bölüm nolu konut (1/2 hissesi YAVUZ KAşž, 1/2 hissesi ÖZER AYDINKAYA adına kayıtlı) açık artırma suretiyle satışa çıkartılmıştır.

İMAR DURUMU: Eyüp Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü'nün 29.07.2009 tarih ve 4882 sayılı yazısında: istanbul ili, Eyüp ilçesi, Göktürk mahallesinde kain 251 DU1B pafta, 1660 parsel sayılı yerin, 19.06.2003 tastik tarihli 1/1000 ölçekli Göktürk Uygulama imar Planında H=12.50 mt irtifalı Blok nizam, 4 kat yapılanmalı konut alanında kaldığı bildirilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU: istanbul ili, Eyüp ilçesi, Göktürk Mahallesi, Gül Sokak ve Manolya sokaktan cephe alan 251 DU1B pafta, 1660 parselde mahallen yapılan incelemede; 13.254,87 m2 alanlı parsel üzerinde DOĞA MEşžE PARK EVLERİ olarak bilinen yapılaşmanın yer aldığı görülmüştür. Arazi üzerindeki yapılaşma toprak üstü dört kat olarak imar alırken, parselin eğimli yapısı nedeni ile bazı bloklarda bina girişleri birinci bodrum katlardan verilmiştir. Parselin zemin altı kapalı otopark olarak inşa edilmiş ve sokaktan araç girişi bu otopark alanlarına verilmiş ve parselin zemin kotu üzerinde araç giriş çıkışına imkan verilmeyip yaya hareketlerine açık tutulmuştur. Bloklar parselin çevresine yerleştirilirken yüzme havuzu, güneşlenme terasları ile bahçe orta bölümde planlanmıştır. Yine havuzun kuzeyinde konumlanan bloğun bodrum katının bir bölümü sosyal tesis olarak ayrılmış, cafe hizmetlerinin buradan sağlandığı görülmüştür. Sitede 9418/1920000 arsa paylı C3 blok 2. Normal kat 94 bağımsız bölüm nolu konut değerlendirmeye konu olmakla burada yapılan incelemede dairenin kapalı olduğu görülmüştür. Site yönetimine gidilmiş, buradan bilgi toplanmış, yine binada asgari özelliklerde müştereklik sağlayan emsal daire görülmüş, incelemeler burada yapılmıştır. Bu veriler doğrultusunda; C3 blok 2. N. katta 9418/1920000 arsa paylı 94 bağımsız bölüm nolu konut: daire yapının ikinci normal katında yer alırken, yapıda katlar arası ulaşım mermer basamaklı merdiven ve asansörle sağlanmaktadır. Ortak alanlardaki katkı payı dahil brüt 120 m2 alanlı daire salon-3 oda-banyo piyeslerinden oluşmaktadır, iç cephe duvarları sıvalı ve saten boyalı, salon ve oda zeminleri parke, ıslak hacimlerde seramik kaplanmıştır. Mutfakta tezgah altı ve üstü hazır dolapları yer alırken banyo duvarı tavana kadar seramik kaplamalıdır, içinde kabinli duş bölümü, lavabo ve klozet takımı mevcuttur. Pencereleri ağaç renk ve desenli pvc doğramalı, iç kapıları panel, cümle kapısı çeliktir. Bahçe ve havuz manzaralı dairede elektrik, su ve doğalgaz yakıtlı kat kaloriferi mevcuttur. Dairenin kapalı otoparkta tek araçlık yeri ve ayrıca deposu mevcuttur. Söz konusu taşınmaz Göktürk köyü merkez çarşısına yakın mesafede konumlanmıştır. Site içinde gerekli aktivitelere cevap verecek yapılanma mevcut olurken, parsel etrafı.korunaklı ve özel güvenlik tarafından, sitenin güvenliği sağlanmaktadır. Bölge kamu hizmetinden yararlanırken ulaşım imkanları müsaittir.

MUHAMMEN DEĞERİ: 600.00,00 TL

SATIşž şžARTLARI:

1- Birinci Satışı: 08.08.2011 günü saat: 14:00'ten 14:15'e kadar, Eyüp 2. icra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, ikinci Satışı: 18.08.2011 günü aynı saatlerde ve aynı yerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın 'şartsız, kesin ve süresiz' teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin pa ¬ra iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Alacaklı VARLIK YÖNETİM şžİRKETİ olduğundan iş bu satış işlemi KDV'den istisna tutulmuştur. Mevzuatın belirlediği oranda ihale damga vergisi, tapu alım harcı ve masraflar, tahliye ve tes ¬lim masraflan satın alana ait olacaktır, Tellaliye resmi ve birikmiş emlak vergi borcu ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsllen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ve ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, var ¬sa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/3924 tal. sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

*(İc. if. K. 126)
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No:27

İstanbul 2. İcra Dairesi tarafından verilen ilanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön