18 / 04 / 2024

Doğa Okulları'nın sayısı 5 yılda 200'e ulaşacak!

Doğa Okulları'nın sayısı 5 yılda 200'e ulaşacak!

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.



Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe, ayrıca kurulacak veya satın alınacak üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Saçaklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci ve aileleriyle yüz binlerce kişilik dev bir aileyi bünyelerine kattıklarını belirterek, "Türk eğitim camiasının en büyük okullar zinciri olarak görülen Doğa Okulları, vizyonu ile çağa uygun, modern bir eğitim kurumu olarak yoluna devam edecektir. Doğa Okulları, eğitime kazandırdığı özgürlükçü, inovatif, kapsayıcı ve rekabetçi yaklaşımıyla, önemli bir marka olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.


Akademik başarının yanı sıra topluma sorumluluk duyan, öz güveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Saçaklıoğlu, "15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi, eğitimin bir kez daha önemini ortaya koymuştur." görüşünü paylaştı.


Satın aldıkları kurumu, Cumhuriyetin 100. yıl kuruluş yıl dönümüne yakışacak, çağa uygun modern bir eğitim, öğretim kurumu yapmayı hedeflediklerini aktaran Saçaklıoğlu, Doğa Okulları'na her yıl 100 milyon dolar, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını bildirdi.


Saçaklıoğlu, şunları kaydetti:


"Güçlü akademik yönümüzle ve 5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ayrıca kurulacak veya satın alınacak üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz."


"Okullarımız planlanan tarihte açılacaktır"

Okulların satın alınmasıyla algı operasyonuna maruz kaldıklarına işaret eden Saçaklıoğlu, açıklamasında, "Yüzde yüzü tarafımdan satın alınan okullarla ilgili, internet sitelerinde haberler yapılarak bir algı operasyonu yürütmeye çalışanlar var. Bu vesile ile bir kez daha belirtiyorum, okulların yüzde yüz sahibi benim. Gelecek iç ve dış ortaklığa da kapalıyız. Metal Yapı Konut, satın alma operasyonunun tek başına gerçekleştirecek güçlü bir ekonomik yapıya sahiptir." bilgisine yer verdi.


Açıklamada, yapılan yalan haberlerle, öğrenci ve velileri rahatsız etmeye çalışanların bulunduğunu belirten Saçaklıoğlu, "Yaptırılan haberler, maalesef birilerine hizmet ediyor. Öğrenci ve velilerimize rahat olmalarını okullarımızla ilgili herhangi bir hukuki sürecin yürümediğini duyuruyorum. Okullarımız planlanan tarihte açılacaktır." ifadesine yer verdi.


AA




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Doğa Okulları’nın yeni sahibi Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, Doğa Okulları’na her yıl 100 milyon dolar, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Okul sayısını da 200’e çıkarmayı hedefleyen Saçaklıoğlu, “5 yıl için 500 milyon dolar yatırımla Türkiye’de eğitim alanında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sırada ise üniversite var” dedi.


2002 yılında Fethi Şimşek tarafından kurulan Türkiye’nin en büyük okul zinciri Doğa Okulları, Metal Yapı Konut şirketiyle faaliyet gösteren Ömer Saçaklıoğlu’na satılmıştı. Okulların yeni sahibi Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, şu anda 106 olan okul sayısını 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yaparak, 200’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Saçaklıoğlu, öğrenci ve aileleriyle yüz binlerce kişilik dev bir aileyi bünyelerine kattıklarını belirterek, “Türk eğitim camiasının en büyük okullar zinciri olarak görülen Doğa Okulları, vizyonu ile çağa uygun, modern bir eğitim kurumu olarak yoluna devam edecek. Doğa Okulları, eğitime kazandırdığı özgürlükçü, inovatif, kapsayıcı ve rekabetçi yaklaşımıyla, önemli bir marka olarak görüyoruz” dedi.


Okulların çocuklara, eğitim hayatı boyunca sadece akademik başarı değil, sanat, spor, kültür ile içe içe, içinde yaşadığı topluma sorumluluk duyan, kaliteli bir yaşama sahip, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Saçaklıoğlu, “15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi eğitimin bir kez daha önemini ortaya koymuştur” açıklamasında bulundu. Cumhuriyetin 100’üncü yıl coşkusuna yakışacak şekilde yatırımlar yapacaklarını söyleyen Ömer Saçaklıoğlu, “Darbe sonrası Türkiye’ye karşı yatırım yapılmaz algısına inat olarak bu satın almayı gerçekleştirdik. Metal Yapı Konut olarak, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yüce Türk halkının dik duruşu ve taviz vermez yaklaşımına millet olarak çok şey borçluyuz. Özellikle bu süreçte bize düşen bu satın almayı gerçekleştirerek, Cumhuriyetin 100’üncü yıl kuruluş yıldönümüne yakışacak çağa uygun modern bir eğitim, öğretim kurumu yapmayı hedefliyoruz” dedi.


ÜNİVERSİTE KURACAĞIZ


Ana sınıfından başlayarak, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi ile güçlü bir akademik yapıya sahip olduklarını vurgulayan Saçaklıoğlu, bünyelerine kuracakları veya başarısı güçlü bir üniversiteyi de katarak yola devam edeceklerini vurguladı. Saçaklıoğlu, “Eğitim modelimizle her zaman fark yaratmaya devam edeceğiz. Güçlü akademik yönümüzle ve 5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ayrıca kurulacak veya satın alınacak üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz. Doğa Okulları, İngilizce dil eğitimi dışında mutlaka ikinci dil eğitimi ile dikkat çeken bir eğitim sürecini hayata geçirecek. Öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimizle büyük bir aile olmanın sorumluluğu içinde, eğitim ve öğretim kalitemizi sürekli yükselterek, ülkemizin gurur duyacağı öğrencileri yetiştireceğiz” dedi.


OKULLARIN SAHİBİ BENİM


Okulları satın almasıyla birlikte algı operasyonuna maruz kaldıklarını belirten Saçaklıoğlu, şu açıklamayı yaptı:


“Yüzde 100’ü tarafımdan satın alınan okullarla ilgili, internet sitelerinde haberler yapılarak bir algı operasyonu yürütmeye çalışanlar var. Bu vesile ile bir kez daha belirtiyorum, okulların yüzde 100 sahibi benim. Gelecek hiçbir iç ve dış ortaklığa da kapalıyız. Metal Yapı Konut, satın alma operasyonunu tek başına gerçekleştirecek güçlü bir ekonomik yapıya sahiptir. Yaptırılan haberler, maalesef birilerine hizmet ediyor. Öğrenci ve velilerimize rahat olmalarını okullarımızla ilgili herhangi bir hukuki sürecin yürümediğini duyurur, okullarımızın planlanan tarihte açılacaktır.” 


Hürriyet


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Ömer Saçaklıoğlu, Doğa Okulları'na her yıl 100 milyon dolar, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yaparak okul sayısını da 200’e çıkarmayı hedefliyor.

Doğa Okulları, 106 okul, 70 bin öğrenci, 8 bin öğretmen ve 11 bin çalışanı ile global bir marka olarak eğitim alanında hizmet vermeye devam ediyor. El değiştirdikten sonra hedef yükselten Doğa Okulları yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yaparak, okul sayısını 200’e çıkarmayı hedefliyor. Öğrenci ve aileleriyle yüz binlerce kişilik dev bir aileyi bünyelerine kattıklarını dile getiren Saçaklıoğlu, “Türk eğitim camiasının en büyük okullar zinciri olarak görülen Doğa Okulları, vizyonu ile çağa uygun, modern bir eğitim kurumu olarak yoluna devam edecektir. Doğa Okulları, eğitime kazandırdığı özgürlükçü, inovatif, kapsayıcı ve rekabetçi yaklaşımıyla, önemli bir marka olarak görüyoruz” dedi. Saçaklıoğlu, Doğa Okulları’nda sadece akademik başarıyı değil, sanat, spor, kültür ile içe içe, içinde yaşadığı topluma sorumluluk duyan, kaliteli bir yaşama sahip, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. 


“Yüksek eğitim standartlarıyla Türkiye’nin önemli bir markası”


Bilim ve teknolojinin olanaklarını en verimli şekilde kullanarak öğrencilerinin yetenek, ilgi ve hedefleri doğrultusunda akademik kariyerlerine yön vermeyi amaçladıklarını anlatan Saçaklıoğlu, “Doğa Okulları, yüksek eğitim standartlarıyla Türkiye’nin önemli bir markasıdır. Cumhuriyet ışığında topluma lider ve model olabilecek, eğitimdeki tüm yeniliklere açık ve vizyon sahibi öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 


“Bünyemize güçlü bir üniversite de katmayı istiyoruz”

Ana sınıfından başlayarak, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi ile güçlü bir akademik yapıya sahip olduklarını vurgulayan Saçaklıoğlu, bünyelerine kuracakları veya başarısı güçlü bir üniversiteyi de katarak yola devam edeceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: “Eğitim modelimizle her zaman fark yaratmaya devam edeceğiz. Güçlü akademik yönümüzle ve 5 yıl içindeyapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ayrıca kurulacak veya satın alınacak üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz.”

Saçaklıoğlu, iyi İngilizce eğitimi dışında mutlaka ikinci dilde de eğitim vereceklerini hatırlatarak, “Doğa Okulları, İngilizce dil eğitimi dışında mutlaka ikinci dil eğitimi ile dikkat çeken bir eğitim sürecini hayata geçirecektir. Öğrenci, veli, öğretmen ve idarecilerimizle büyük bir aile olmanın sorumluluğu içinde, eğitim ve öğretim kalitemizi sürekli yükselterek, ülkemizin gurur duyacağı öğrencileri yetiştireceğiz” dedi.


“Ülkemize çağdaş ve modern okullar kazandıracağız”


Bugüne kadar ülkeye büyük yatırımlar kazandırdıklarını vurgulayan Saçaklıoğlu, “Yarattığımız katma değerle ülkemiz adına gurur verici işler yaptık. Ülkemizden kazandığımızı yine ülkemize yatırım yaparak yolumuza devam ediyoruz. Herşeyimizi bu ülkeye borçluyuz. Yarınlarımıza yönelik yüksek standartlarda eğitim yapacak okulların yenilerini eklemek bizleri gururlandıracaktır. Şimdi eğitim alanına yönelerek, ülkemize çağa uygun ve modern okullar kazandıracağız” dedi. Saçaklıoğlu, okullarının planlanan tarihte açılacağını da vurguladı. 


Dünya 


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Doğa Okulları'nın yeni sahibi, Metal Yapı Konut'un Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, Doğa Okulları'na her yıl 100 milyon dolar, 5 yıl içinde 500 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Şu anda 106 olan okul sayısını da 200'e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Saçaklıoğlu, "5 yıl için 500 milyon dolar yatırımla Türkiye'de eğitim alanında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sırada ise üniversite var" dedi. Saçaklıoğlu şöyle devam etti: "15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi eğitimin bir kez daha önemini ortaya koymuştur. Gelecek hiçbir iç ve dış ortaklığa da açık değiliz. Metal Yapı Konut, satın alma operasyonunu tek başına gerçekleştirecek güçlü bir ekonomik yapıya sahiptir."



Sabah




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Türkiye'nin en büyük okul zincirleri arasında yer alan ve kısa bir süre önce Metal Yapı Konut tarafından satın alınan Doğa Okulları yatırım atağına geçti. Okulların yeni sahibi Ömer Saçaklıoğlu "106 olan okul sayısmı beş yıl içerisinde 500 milyon dolar yatırımla 200'e hedefliyoruz. Ayrıca kurulacak alınacak üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz" dedi. 


100. yıla hazırlanıyoruz 


Darbe sonrası Türkiye'ye yatırım yapılmaz algısına inat olak bu satın almayı gerçekleştirdiklerini ifade eden Saçaklıoğlu şunları söyledi: "Bu süreçte bize düşen bu satın almayı gerçekleştirerek Cumhuriyetin 100. yıldönümüne yakışacak modern bir eğitim, öğretim kurumu yapmaktı. Bunu başaracağız. Ana sınıfından başlayarak, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi ile güçlü eğitim yapısına sahibiz.''



Posta




Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Doğa Okulları'nın yeni sahibi Metal Yapı Konut'un Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, hedeflerini açıkladı. Saçaklıoğlu, Doğa Okulları'na her yıl 100 milyon dolar, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Halen 106 olan okul sayısını da 200'e çıkarmayı hedefleyen Saçaklıoğlu, "5 yıl için 500 milyon dolar yatırımla Türkiye'de eğitim alanında bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sırada ise üniversite var" dedi. Ana sınıfından başlayarak, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi ile güçlü bir akademik yapıya sahip olduklarını ifade eden Saçaklıoğlu, bünyelerine kuracakları veya başarısı güçlü bir üniversiteyi de katarak yola devam edeceklerini vurguladı...



Takvim


Geri Dön