25 / 04 / 2024

Doğa Parkı'na 147 milyon YTL'lik teklif

Doğa Parkı'na 147 milyon YTL'lik teklif

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Halkalı-Atakent'te yaptıracağı doğa parkı ihalesinde en yüksek teklifi Makro İnşaat verdi.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul Halkalı-Atakent'te yaptıracağı Uluslararası Eğlence ve Doğa Parkı ihalesinde en yüksek teklifi, 147 milyon YTL idare payı tutarı ile Makro İnşaat verdi. İlk turu 27 Kasım 2008'de yapılan ihalede dün de sözlü ve yazılı gerçekleşti.

Sözlü turda en yüksek teklifi, toplam satış geliri 400 milyon YTL, idare payı 86 milyon 500 bin YTL, artan toplam satış gelirinden idareye verilecek yüzde 20 oranı ile Artaş-Güner Ortak Girişim Grubu verdi. Bu turda Varyap Varlıbaşlar, toplam satışı geliri olarak 500 milyon YTL, idare payı tutarı 85 milyon YTL, satış gelirinden idareye verilecek oran yüzde 2.5, Astay-Özyazıcı Ortak Girişim Grubu toplam satışı geliri 586 milyon YTL, idare payı tutarı tutarı 85 milyon YTL, satış gelirinden idareye verilecek oranı ise yüzde 0 (sıfır) olarak teklif etti. Makro İnşaatın teklifi de toplam satış geliri 510 milyon YTL, idare payı tutarı 86 milyon YTL, idareye vereceği pay oranı ise yüzde 3 oldu.

Yeniden yazılı tur

Açık artırmalı sözlü turun ardından firmalardan yazılı teklifler alındı. Bu bölümde en yüksek teklifi, "toplam satış geliri 677 milyon YTL, idare payı 147 milyon YTL ve artan satış gelirinden vereceği yüzde 7" oranı ile Makro İnşaat verdi. İhalenin yazılı turunda diğer 3 firmanın teklifleri şu şekilde oldu:

Varyap VarlıBaşlar: Toplam satış geliri 550 milyon YTL, idare payı 107 milyon 250 bin YTL, artan toplam satış gelirinden İdareye verilecek oran yüzde 0 (sıfır).

Astay- Özyazıcı OGG: Toplam satış geliri 587 milyon YTL, idare payı 124 milyon 550 bin YTL, artan toplam satış gelirinden İdareye verilecek oran yüzde 0 (sıfır).

Artaş-Güner OGG: Toplam satış geliri 500 milyon YTL, idare payı 91 milyon 500 bin YTL, artan toplam satış gelirinden İdareye verilecek oran yüzde 20.

TOKİ, İstanbul Halkalı-Atakent'te yaptıracağı proje için 3 Kasım tarihinde düzenlediği ihaleyi, Astay Gayrimenkul Yatırım öncülüğündeki grubun 84.7 milyon YTL'lik gelir payını yetersiz bulduğu için iptal etmişti.

Makro İnşaat: Ciddi bir proje hazırladık

TOKİ'nin İstanbul Halkalı'daki Doğa Park ihalesinde en yüksek teklifi veren Makro İnşaat Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Dereli, bu ihale için derslerini iyi çalıştıklarını, kamu menfaatlerini gözeterek hem devlete, hem de ülkeye güzel bir eser kazandırmak için ciddi bir proje hazırladıklarını ifade etti. Dereli, proje ile ilgili detayları ihalenin onaylanmasının ardından sözleşme aşamasında kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi. Firma olarak üst yapı inşaatları ile toplu konutlar yaptıklarını, firmanın yurt dışında da inşaat işleri bulunduğunu belirten Dereli, "Bu ihaleye çıkıldığı andan itibaren bu alanda dünyadaki büyük firmalarla temaslarımız oldu, ciddi bir proje hazırladık" dedi.
Hürriyet

Geri Dön