28 / 03 / 2024

Doğa Teras Evleri, güneş enerjisiyle doğayı koruyor!

Doğa Teras Evleri, güneş enerjisiyle doğayı koruyor!

  ENA Gayrimenkul tarafından Kemerburgaz Göktürkte hayata geçirilen Doğa Teras Evleri sosyal tesislerini ve ortak alanlarını güneş enerjisiyle aydınlatacak. ENA Gayrimenkul Kurucu Ortağı Duek, yeşil enerji kaynaklarından faydalandıklarını belirtti  



Çağdaş insanın sahip olmayı arzu ettiği evleri, yaşanabilir bir çevrede, modern tekniklerle ve kaliteden ödün vermeden inşa etmeyi hedefleyen ENA Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Doğa Teras Evleri, artan karbon salınımını azaltmak için güneş enerjisinden yararlanacak. A ve B blok olmak üzere toplam 63 daireden oluşan Doğa Teras Evlerinin tüm ortak alanları güneş enerjisiyle aydınlatılacak.

Küresel ısınma karşısında sorumluluklarının farkında olduklarını söyleyen ENA Gayrimenkul Kurucu Ortağı Edi Edgar Duek, Doğa Teras Evlerinde yer alan güneş enerjisi panelleri sayesinde elektrikten tasarruf sağlarken karbon kirliliğini de önleyebileceklerini belirtti. Yüksek yatırım maliyetine rağmen küresel ısınmada çözümün bir parçası olmak için somut adımlar attıklarını söyleyen Duek, Doğa Teras Evlerinden sonra hayata geçirecekleri projelerde de yeşil enerji kaynaklarından faydalanacaklarını kaydetti. Duek, Küresel ısınma sadece bizim değil çocuklarımızın, hatta torunlarımızın sorunu. Doğa Teras Evlerinde maliyetimizi artırmasına rağmen güneş enerjisi panellerini kullanmamızın en önemli nedeni, geleceğimizi tehdit eden bu küresel sorun. Dünyamızı daha yeşil, daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için attığımız bu küçük adımın diğer projelere de örnek teşkil etmesini umuyoruz, diyerek Doğa Teras Evlerinde güneş enerjisi kullanmalarının nedenini anlattı.

Daire sahiplerine teslimatı Mart 2012de gerçekleştirilecek olan Doğa Teras Evlerinde dairelerin tasarımıyla da gün ışığından daha fazla yararlanmayı hedefliyor. Tavandan tabana cam cepheli, orman manzaralı olmak üzere, stüdyo daireden 4+1 daireye kadar farklı büyüklükte ve konumda toplam 63 daire yer alıyor. Dairelerin 38 adeti ise şimdiden satılmış durumda. Tüm daireleri birbirinden farklı tasarlanan Doğa Terasın B Blok çatısında yer alan sosyal alanında, kafe-bar ve açık havuz, A Blokta ise yaşam alanı (televizyon-kafe bölümü), fitness salonu, sauna, pilates ve yoga salonu, erkek ve kadınlar için soyunma odaları, çocuklar için kapalı-açık oyun parkları yer alıyor. Tüm bu ortak alanlar güneş enerjisi panellerinden sağlanan elektrikle aydınlatılacak.

Doğa Teras Evleri, şehirden uzakta ama bir o kadar da şehrin yakınında yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Sosyal alanlarıyla ayrıcalıklı bir yaşam sunan Doğa Teras Evlerinin terasındaki infinity havuz tasarımıyla sonsuzluk hissi ile doğa manzarasına karşı yüzerek ferah ve özgür bir ortamda bulunulduğu hissini vermeyi amaçlıyor. Havuz, binanın en üst kısmında konumlandırıldığı için tüm gün boyunca güneş alıyor ve kesintisiz havuz keyfi sunuyor. Ayrıca havuzun terasta bulunması sayesinde, buradaki etkinlik ya da eğlencelerden daire sakinlerinin etkilenmesi de söz konusu olmuyor.


ENA Gayrimenkul - Doğa Teras Evleri hakkında:

2009 yılının Haziran ayında Edi Edgar Duek, Ari Duek ve Nuri Petek tarafından kurulan ENA Gayrimenkul, çağdaş insanın sahip olmayı arzu ettiği evleri, yaşanabilir bir çevrede, modern tekniklerle ve kaliteden ödün vermeden inşa etmeyi hedefler. ENA Gayrimenkul, kuruluşunun hemen ardından, inşaat ve gayrimenkul sektöründe derin bir tecrübeye sahip olan Doğa Gayrimenkul ile güçlerini birleştirmiştir. Bugüne kadar Doğa Country, Emirgan Evleri, Doğa Meşe Park ve Selenium Country, Doğa Feriloft, Doğa 77, Doğa Hanımeli projelerini tamamlamıştır. Mart 2012 de teslimi yapılacak olan, mimarlığını Veranda İnşaat Ltd. Ştinin yaptığı Doğa Teras Evleri, ENA Gayrimenkulün ilk projesidir. Projenin kaba inşaatı tamamlanmış, ince işlerin %40ı bitmiş durumdadır. Geniş kitleleri değil, aynı bakış açısı, yaşam zevki ve hayat anlayışına sahip insanları bir araya getirme hedefiyle tasarlanan, yeni sahiplerine sadece bir ev değil, farklı bir yaşam şekli de sunan Doğa Teras Evleri şehirden uzakta ama bir o kadar da şehrin yakınında bir bölgede yaşamak isteyenlere hitap etmektedir. Doğa Teras Evleri, ev alarak kazanmak isteyen tüm yatırımcılar için de ideal bir seçenek oluşturmaktadır. ENA Gayrimenkul, kurucularının sektördeki deneyimlerinden aldığı ilhamla ve genç, dinamik, yaratıcı ekibiyle çalışmalarını sürdürmektedir.


Geri Dön