19 / 04 / 2024

Doğal sit alanların coğrafi bilgi sistemi oluşturulacak!

Doğal sit alanların coğrafi bilgi sistemi oluşturulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü, 2023 yılı hedeflerini belirledi. Bu kapsamda, Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgelerinde ıslah çalışmaları artırılacak...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarının coğrafi bilgi sistemini oluşturacak. 

      Bakanlık, şimdiye kadar ÖÇK bölgelerinde 64 atık yönetimi, 207 su temini, 117 atıksu yönetimi ve 58 çevre düzenleme projesini hayata geçirdi. 

     Özel Çevre Koruma bölgelerinde 2023'e kadar ise atık yönetimi konusunda 164, su temininde 207, atıksu yönetiminde 172, çevre düzenlemede 118 proje gerçekleştirilecek. 

     Atıksu arıtma tesisi sayısının artırılmasıyla, verimlilik izlemesi yapılan tesislerin sayısı da artacak. Atıksu arıtma tesislerinin personeline eğitim verilerek, kapasite artırımına ilişkin çalışmalar yapılacak. 

     

     500 mağaranın yönetim planı hazırlanacak

     

     Korunan alanların tamamı planlanacak. Doğal sit alanlarına ait mekansal ve sözel verilerin analizi yapılarak, coğrafi bilgi sistemi oluşturulacak. Alanlara ait veriler sayısal ortama aktarılacak ve bunların güncel tutulması sağlanacak. 

     Gelecek dönemde doğa harikası mağaraların üzerinde de dikkatle durulacak. Mağaraların doğal güzelliklerinin korunması için birçok proje gerçekleştirilirken, 500 mağaranın da yönetim planı hazırlanacak. 


AA


Geri Dön