19 / 04 / 2024

Doğal taş sektörü ihracatta yüzde 10 için çalışmalara hız verdi!

Doğal taş sektörü ihracatta yüzde 10 için çalışmalara hız verdi!

Ekonomik kalkınmanın öncülerinden maden ve doğal taş sektörü yılsonu ihracat büyüme hedefi olan yüzde 10 rakamına ulaşmak için çalışmalarına hız verdi



İhracatı artırmanın yollarını arayan sektör temsilcileri İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB), bu yıl üçüncü kez milli katılım organizasyonunu gerçekleştirdiği “47. Marmomacc International Trade Fair for Stone Design and Technology” fuarına katıldı.


Doğal taş sektörü, yılın ilk sekiz ayında elde ettiği 1,2 milyar dolarlık ihracat rakamıyla dikkat çekiyor. Sektör, artık yıl sonu hedefi olan yüzde 10’luk büyüme rakamına kilitlenmiş durumda. İhracatı artırma yolunda emin adımlarla ilerleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), bu amaçla sektörün en büyük organizasyonu olan Marmomacc Fuarı’na bu yıl üçüncü kez milli katılım organizasyonu gerçekleştirdi. İtalya’nın Verona şehrinde 26 – 29 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenen fuara, İMİB organizasyonuyla 46 Türk firması katıldı. 


Dünyanın en büyük doğal taş üreticilerini bir araya getiren fuar, Türkiye’nin zengin mermer ve doğal taş kaynaklarının yurt dışında tanıtılmasında önemli bir rol oynuyor. Fuar sayesinde 3000 m2 alanda ülkemizi temsil eden 100 Türk firması, yeni iş bağlantıları kurma fırsatı elde etti.


Beş kıtadan toplam 56 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Marmomacc Fuarı, 47. kez sektör temsilcilerini buluşturdu. Geniş renk ve desen çeşitliliği ile kaliteli doğal taş ürünlerinin sergilendiği fuara Türkiye’nin yanı sıra katılan ülkeler arasında; İtalya, İspanya, Hindistan, Çin ve Brezilya’yı sayabiliriz.


Marmomacc Fuarı’nın doğal taş sektörünün dünya çapındaki en büyük organizasyonu olduğuna dikkat çeken İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, sektörün gelişiminde fuarın ciddi bir önemi olduğunu vurguladı. İMİB olarak, fuara 2010 yılından itibaren milli katılım organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Özer, fuar süresince katılımcıların sektörle ilgili tüm gelişmeleri yakından görme fırsatı elde ettiğini, ayrıca yeni pazarlar ve yeni ticari işbirlikleri için de fuarın önemli bir zemin oluşturduğunu ifade etti.  


Türk doğal taşı ve maden sektörü ile ilgili bilgilere ulaşmak için www.turkishstones.org.tr ve www.imib.org.tr internet adresleri ziyaret edilebilir. 


Geri Dön