24 / 04 / 2024

Doğal taşlar artık evlerin iç mimarisinde kullanılıyor!

Doğal taşlar artık evlerin iç mimarisinde kullanılıyor!

Mimarların, sağlamlığı nedeniyle evlerin dış mimarisinde kullandığı doğal taşlar artık evlerin içine de girdi. Dekoratif taşların metrekaresi 78 TL'den başlıyor



Doğal taşlar bugüne kadar sağlamlığı nedeniyle evlerin dış mimarisinde kullanıldı. Ancak şimdi dekoratif dokunuşlarla birlikte evlerin içine de girdi. İster evin içinde kapatmak istediğiniz çirkin bir kolon isterseniz plazma TV'nizin arkasında dekoratif bir unsur olarak kullanılabiliyor. Üstelik sadece dekoratif değil aynı zamanda havadaki nemi çekme özelliğine de sahip olması nedeniyle önem taşıyor.  İzmir  Bergama merkezli Öztüre Holding şirketlerinden Pietra Kaikos'un Bölge Direktörü Aslı Arslan evlerde retro tarza geri dönüş var. Duvar kağıtlarında bile artık retro tarz tercih ediliyor. Doğal taş dekorasyonu da bir yandan geçmişe dönük bir izlenim veriyor diğer taraftan da evlere modern bir hava katıyor' diye konuşuyor. Dünyada sadece evlerde değil ofislerde de doğal taşlar dekorasyonda iç mimarların vazgeçilmez bir aksesuvarı haline geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nde IBM binası, Azerbaycan'da Bakü Nazırlar Parkı, Macaristan'da Budapeşte Müzesi ve Tiffany Co mücevher mağazalarında da kullanılıyor.

Metrekaresi 78 TL'den başlıyor
Arslan, taşların evde vurgulanmak istenen her yerde kullanılabileceğini söyleyerek dekoratif amaçlı olarak yatak başlarında, çirkin görünen sütunları kapatmak için ya da banyoda kullunıldığı belirtiyor. Pietra Kaikos İstanbul satış müdürü Özgü Gürleyen markanın 40'a yakın model ve 10 farklı taş çeşidi bulunduğunu metrekaresinin ise 78 TL'den başladığını söyledi.

Otellerde de kullanılıyor
Doğal taşlar evlerin dışında çok farklı alanlarda kullanılıyor. TBMM park ve bahçeleri, Adam&Eve Oteli, Etiler Dünya Göz Hastanesi'nin terası, İzmir Mövenpick Otel'in resepsiyon ve barı, İzmir Swiss Otel'in çevre düzenlemesi, İzmir Agora Alışveriş Merkezi'nin süs şelalesi, stanbul Swiss Otel'in SPA merkezi, İstanbul Ramada Otel'in restoranı ile Sinpaş projeleri ise bunlardan bazıları.
Dilek TAşž/Sabah Emlak


Geri Dön