19 / 03 / 2024

Doğalgaz abonelik iptali nasıl yapılır?

Doğalgaz abonelik iptali nasıl yapılır?

Doğalgaz abonesi, aboneliğinin bulunduğu gayrimenkulden taşınması halinde, aboneliğinin iptal edilmesi için doğalgaz dağıtım şirketine başvuruda bulunabiliyor. Peki, Doğalgaz aboneliği nasıl iptal edilir? İşte abonelik iptali için gerekenler..



Doğalgaz abonelik iptali nasıl yapılır?

Doğalgaz abonesi, aboneliğinin bulunduğu gayrimenkulden taşınması halinde, aboneliğinin iptal edilmesi için doğalgaz dağıtım şirketine başvuruda bulunabiliyor. Peki, Doğalgaz aboneliği nasıl iptal edilir?


Doğalgaz Kullanım Sözleşmesi; konut abonesi iseniz şubelerimize gelmeden İGDAŞ web sayfasından Online olarak feshedebiliyor.


Doğalgaz abonelik iptali için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

Abonelik iptali için kira sözleşmesi, kimlik fotokopisi, daireye ait tesisat numarası ve bankası ile birlikte IBAN numarası gerekekiyor. Oluşan depozito iadesi vermiş olduğunuz IBAN numaranıza iade edilmektedir. Böylece bir defa daha depozitoyu almak için zaman harcamanıza gerek kalmıyor. 


Yeni bir daire tutulması halinde, iade edilecek olan depozitonuzu yeni dairenizin güvence bedeli yerine nakil ettirebilirsiniz.Bunu yapmak için bir önceki tesisat numaranız ile yeni  sözleşme yapacağınız numaranızı İGDAŞ yetkilisine bildirmeniz ve nakil istediğinizi bildirmeniz yeterledir. Doğalgaz iptal işlemleri ve iptal için gerekli evrakları da öğrenmiş oldunuz.


Yatırılması gereken güvence bedelini kredi kartı veya peşin fiyatına taksitlendirebilirsiniz.5 eşit taksitte ödemelerinizi sıkıntıya düşmeden gerçekleştirebilirsiniz.


İGDAŞ faturalarınız aydan aya binanıza gelen ekipler tarafından sayaçlarınızdan alınan okumalar ile faturalandırılır. Eğer faturanızın fazla geldiğini ve son okumada bir problem olduğunu düşünüyorsanız İGDAŞ yetkili binalarından fatura itiraz servisine başvurabilirsiniz.


Evinizin daha sıcak olmasını istiyorsanız iç ve dış yalıtımının yapılmış olmasına özen göstermelisiniz böylece ısınmak için tasarruf yapmış olursunuz.



Doğalgaz aboneliği ücreti 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön