25 / 04 / 2024

Doğalgaz faturası taksitle ödenir mi?

Doğalgaz faturası taksitle ödenir mi?

Doğalgaz faturaları İGDAŞ veznelerine ve yetkili fatura ödeme merkezlerinden yatırılabiliyor. Faturanın son ödeme tarihine kadar ödenmiş olması gerekiyor. Peki, doğalgaz faturası taksitle ödenir mi? Fatura nasıl taksitlendirilir?



Doğalgaz faturası taksitle ödenir mi?

Doğalgaz faturaları İGDAŞ veznelerine ve yetkili fatura ödeme merkezlerinden yatırılabiliyor. Doğalgaz aboneleri, faturada belirtilen tutarı, belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemek ile mükellef oluyor.


Doğalgaz faturası ödemesi, peşin olarak yapılıyor. Ancak İGDAŞ kış aylarında doğalgaz faturası taksitlendirme kampanyaları yapabiliyor. 


İGDAŞ, abonelerinin soğuk kış günlerinde tüketim miktarına bağlı olarak artan ısınma giderleri için Kasım 2014'te vade farksız 3 taksitte ödeme imkânı sundu.


1 Kasım 2014’te başlayan ve hali hazırda bu sisteme katılan banka sayısının 10’a ulaştığı kampanya 31 Mayıs 2015 tarihine kadar uzatıldı. 


İGDAŞ aboneleri için doğalgaz faturalarına vade farksız 3 taksit avantajı, belirtilen anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla yapılacak ödemelerde geçerli oldu.


Mayıs 2015 tarihinde son bulan taksitlendirme kampanyası yıl sonunda henüz tekrarlanmadı. Bu nedenle herhangi bir kampanya yapılana kadar mevcut uygulamada doğalgaz faturası taksitle ödenmiyor.



Doğalgaz faturası gelmedi ne yapmalıyım?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön