18 / 04 / 2024

Doğalgaz faturasını düşürmenin yolları!

Doğalgaz faturasını düşürmenin yolları!

Kış ayı geldi çattı... Vatandaşın cebini en çok düşündüren şeylerden biri doğalgaz faturası. Peki ya doğalgaz faturanızı nasıl düşürebilirsiniz? İşte doğalgaz faturasını düşürmenin yolları!



Kış ayı geldi çattı... Vatandaşın cebini en çok düşündüren şeylerden biri doğalgaz faturası. Peki ya doğalgaz faturanızı nasıl düşürebilirsiniz? İşte bazı pratik yöntemler


*Çatınızı uygun bir yalıtım malzemesi ile yalıtın. 


*Duvarlarınıza mantolama yaptırın. 


*Pencerelerinizde çift cam ya da çift pencere kullanın. Pencerelerin ve dışa açılan kapıların kenarlarını uygun bir plastik sünger malzeme ya da kağıt bantlarla kapatın.


*Isı verimliliği yüksek radyatör seçin. 


*Radyatörlerinizin önüne ve üstüne eşya, mobilya, mermer koymayın, üstlerini kapatmayın. Perdelerin de radyatörlerin önünü ve üstünü kapatmamasına dikkat edin.


*Periyodik olarak radyatör temizliği ve kombi bakımını yaptırın. 


*Sadece evde olunan vakitlerde kombiyi yakmak ya da sıcaklık ayarını yapmak için kombiyi açıp kapatma yanlışlığına düşmeyin. Kış başladığında, kombinizi çalıştırma ihtiyacı hissettiğiniz tarihten itibaren mevsim sonuna kadar düşük sıcaklıkta sürekli açık kalması öneriliyor. - Normalde oturma odaları için 22 santigrat derece, yatak odaları için 20 santigrat derece sıcaklık öneriliyor. Ancak oda sıcaklığının 1 santigrat derece düşürülmesi halinde toplam yakıt tüketimi yüzde 7 düşüyor.


Şok Gazetesi 


Geri Dön