29 / 03 / 2024

Doğalgaz güvence bedeli ne kadar?

Doğalgaz güvence bedeli ne kadar?

Taşınmaz mal satın alan ya da kiralayan kimselerin doğalgaz aboneliğini kendi adına alması gerekiyor. Abonelik için doğalgaz güvence bedeli ödeniyor. Peki, 2015 yılında meskenlerin doğalgaz güvence bedeli ne kadar?



Doğalgaz güvence bedeli ne kadar?

Taşınmaz mal satın alan ya da kiralayan kimselerin doğalgaz aboneliğini kendi adına alması gerekiyor. Doğalgaz abone işlemleri, sokakta doğalgaz hattının olup olmadığına göre değişkenlik gösteriyor. Eğer sokakta bu hat varsa, abonelik işlemleri İGDAŞ internet sitesinden online olarak veya İGDAŞ Hizmet Binalarında bulunan Pazarlama Şefliklerinde yaptırılabiliyor.


Sokağınızda doğal gaz hattı yoksa; İGDAŞ Pazarlama Şeflikleri ile görüşerek veya 153 nolu İGDAŞ Çağrı Merkezi arayarak abonelik işlemleri başlatılabiliyor.


Abonelik için doğalgaz güvence bedeli ödeniyor. Bu bedel, İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla mekanik sayaç kullanan abonelerden doğalgaz kullanım sözleşmesinin imzalanması halinde veriliyor.


Doğalgaz güvence bedeli, doğalgaz abonelik işlemleri sırasında yeni abonelerin faturalarına 2 eşit taksite bölünerek yansıtılıyor. Peki, 2015 doğalgaz güvence bedeli ne kadar?


Doğalgaz güvence bedeli ne kadar 2015?

Kombi+Ocak ve/veya Sıcak Su  443 TL

D. Gaz Sobası + Ocak ve/veya Şofben 443 TL

Kombi 357 TL/adet

D. Gaz Sobası 357 TL/konut

Merkezi Sistem 357 TL x BBS (Bağımsız Bölüm Sayısı)

Ocak ve/veya Şofben 86 TL 



Gaz açma randevusu nasıl alınır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön