25 / 04 / 2024

Doğalgaz indirimi üretimi ve ihracatı artıracak!

Doğalgaz indirimi üretimi ve ihracatı artıracak!

Sanayi sektörünün temsilcileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ve dünden itibaren geçerli olacak yüzde 10’luk doğalgaz indirimi sanayiciyi memnun etti.



Sanayiciler,bu indirimin üretim, istihdamı ve Türk sanayicisinin dış pazarlardaki rekabet gücünü artıracağı ve girdi maliyetini azaltacağı görüşünde. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, özellikle enerji yoğun maliyetli sektörler açısından yüzde 10’luk bu indirimi son derece değerli bulduklarını söyledi. Bahçıvan, “Çünkü bu indirim küresel ekonomide yaşanmakta olan durgunluğun da etkisiyle dış pazarlarda rekabet etmekte zorlanan sanayicilerimize bir nebze de olsa rahat bir nefes aldıracak, rekabet gücüne katkı sağlayacaktır” diye konuştu. Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ise “Hane halkı kadar sanayiciyi de son derece sevindiren bu kararın istihdam ve üretim alanında katkıları olacaktır” dedi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise yaptığı açıklamada “Sanayi için büyük bir girdi olan doğalgaz fiyatlarının düşmesi, üretim maliyetlerinin azalmasına ciddi bir katkı sağlayacak. Sanayimizdeki üretim maliyetlerinin düşmesiyle ülkemizin rekabet gücü ve ihracatı artacak. Bunu çok önemsiyoruz. Bu indirim sanayicimizin rekabet gücünü en az yüzde 10 artıracak”dedi.   


Star Gazetesi 



Geri Dön