25 / 04 / 2024

Doğalgaz santralleri için acil önlem alınmalı!

Doğalgaz santralleri için acil önlem alınmalı!

ATAER Doğalgaz Çevrim Santralı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, doğalgaz santrallerinin, yapılan yüzde 35'lik zamma rağmen elektrik fiyatlarının aynı oradan artmaması nedeniyle karlılıklarını yitirdiğini belirtti




ATAER Doğalgaz Çevrim Santralı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, doğalgaz santrallerinin, yapılan yüzde 35'lik zamma rağmen elektrik fiyatlarının aynı oradan artmaması nedeniyle karlılıklarını yitirdiğini belirtti. Atılgan, bazı santrallerin satılığa çıkarıldığını ifade ederek 'acil' önlem alınmasını istedi. 


İki firma üretimi durdurdu

Türkiye'de 1990'lı yılların başında elektrik ihtiyacı sebebiyle teşviklerle kurulan santraller, 2012 yılından sonra üretim maliyetlerinin artmasıyla zor günler yaşıyor. Son iki yılda zarar etmeye başlayan bu santrallerden bazıları üretimini durdurup kapanma noktasına geldi. 

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurulan ve 2011 yılından bu yana TEİAŞ'a elektrik veren ATAER Doğalgaz Çevrim Santralı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, 2012 yılına kadar karlı birer işletme olan doğalgaz santrallerinin, bu tarihte doğalgaza yapılan yüzde 35'lik zamma karşın elektrik fiyatlarının aynı oranda artmaması nedeniyle karlılıklarını yitirdiğini belirtti. Atılgan, doğalgaz santrallerinin durumunun düzeltilmesi için acil çözüm beklediklerini dile getirerek, "İzmir'de 2 firma üretimini durdurdu. Biz de üretimi durdurmamak için bütün enerjimizi kullanıyoruz" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön