25 / 04 / 2024

Doğalgaz'da en iyi konfora doğru fiyatlarla ulaşım kolaylaştı!

Doğalgaz'da en iyi konfora doğru fiyatlarla ulaşım kolaylaştı!

Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Başkanı Ömer Cihad Vardan, hükümetin hedefinin tüm yurtta doğalgaz kullanımının sağlanması olduğuna dikkatleri çekti.Doğalgaz'da en iyi konfora doğru fiyatlarla ulaşım kolaylaştı.



DOĞRU FİYAT, İYİ MALİYET


Doğalgaz Cihazları Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) Başkanı Ömer Cihad Vardan, ısıtma sektöründe tasarrufun önem kazanmasıyla yoğuşma teknolojisine sahip kombi pazarının büyüdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu: "Bugün yoğuşmalı cihazlarla kurulacak doğru bir sistemle yüzde 30’lara varan enerji ve yakıt tasarrufu sağlamak mümkün. Aynı zamanda halihazırda kullanılan merkezi kazan sistemlerinin arkasında

yeni teknolojik bir ürün olan yoğuşturucu ekonomizerler vasıtasıyla tasarruf ediliyor. Günümüzde gelişen sistemlerle kullanıcıların en iyi konfora en iyi maliyetle ulaşmaları son derece kolaylaştı." 


PAYÖLÇERLE TASARRUF 


Payölçer uygulamasıyla ilgili de konuşan Vardan, "Sahada Payölçer kullanımıyla doğalgazda tasarruf sağlanacağı şeklinde yanlış bildirimler var. Aslen bu cihaz tasarruf sağlayabilen bir cihaz değil, ancak payölçerlerle birlikte radyatörlere takılması zorunlu olan termostatik radyatör valflerinin kullanımıyla tasarruf sağlanmak mümkün" diye konuştu.


Düzenli bakım yaptırın


Ömer Cihad Vardan, yalıtım dışında dikkat edilecek basit hususlarla daha fazla tasarruf sağlanabileceğini söyledi ve şunları ekledi: " ? Oda termostatı veya termostatik vana kullanımı tasarruf sağlar. 

? Kombi veya merkezi sistemlerin düzenli bakımı yapılmalı. ? Yoğuşmalı merkezi sistem kazan ve kombi tercih edilmeli. ? Kombi ve şofbenlerde kullanım suyu sıcaklık ayarının ihtiyacından fazla olmadığına dikkat edilmeli." 


Akşam


Geri Dön