26 / 04 / 2024

Doğaltaş Fuarı'nda 200 milyon dolarlık sipariş alındı!

Doğaltaş Fuarı'nda 200 milyon dolarlık sipariş alındı!

7. Uluslararası Mermer Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nda (Natural Stone) sektör temsilcilerinin 200 milyon doları aşkın sipariş aldığı belirtildi.



 Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Türk doğaltaş ve mermerine yönelen uluslararası inşaat ve doğaltaş firmalarının, alım için bu yıl Verona yerine İstanbul’u tercih ettiği, İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen Natural Stone Fuarı’nda sipariş patlaması yaşandığı kaydedildi.
        
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Natural Stone Fuarı’nda alınan sipariş oranının bu yıl ikiye katlandığını vurgulayarak, sektör temsilcilerinin sadece fuar esnasında 200 milyon doları aşan sipariş aldığını belirtti.
        
Erem, organizasyonda çok sayıda firmanın geçen yıla göre sipariş miktarını iki katına çıkardığını belirterek, "Natural Stone, sektör ihracatına yüzde 15’e yaklaşan katkı sağladı" dedi.
        
Natural Stone’a 18’i aşkın ülkeden alım heyetinin geldiğini bildiren Erem, yabancı ziyaretçi sayısında geçen yıla göre yüzde 30 artış görüldüğünün altını çizdi. Erem, şunları ifade etti:
        
"Fuarda 4 bin 61’i yabancı toplam 28 bin 143 ziyaretçi firmalarla temas kurdu. Ziyaretçi dağılımına baktığımızda Çin, Hindistan, İran, Yunanistan, Ürdün, Rusya, Türk Cumhuriyetleri, Libya, İtalya, İsrail, Irak, Bulgaristan, BAE ve Almanya’nın önde olduğunu görüyoruz. Bu ülkelerden çok ciddi sayıda alım grupları geldi. Örneğin Burj Al Arab’in yapımını üstlenen ve merkezi Çin’de bulunan firma yetkilileri buradaydılar. Firmanın 20 milyon metrekare mermer sipariş ettiğini öğrendik. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan doğaltaş ticaretinin yüzde 30’unu gerçekleştiren Umman merkezli firma yetkilileri de ciddi miktarda alım yaptılar."
        
Başta Verona olmak üzere dünyanın diğer ülkelerinde düzenlenen doğaltaş ve mermer fuarlarında ciddi küçülmeler yaşandığına da dikkati çeken Erem, Natural Stone’u ise yüzde 40 büyüttüklerini belirtti.
        
Natural Stone katılımcılarının yurt dışında düzenlenen fuarlardan verim alamadıklarını dile getirdiklerini kaydeden Erem, "İzlenimlerimiz fuarda 200 milyon doları aşan bir ticaret hacminin yakalandığı yönünde. Fuarda doğaltaş siparişlerinin yanında makine satışlarında da kayda değer bir artış olduğunu öğrendik. Fuarı, kulvarında dünyanın en önemli organizasyonu haline getirme hedefimize hızla ilerliyoruz" dedi.
        
-İMİB BAŞKANI MEHMET ÖZER-
        
İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Mehmet Özer de yaptığı açıklamada, fuarda emeklerinin karşılığını aldıklarını kaydetti.
        
Fuar öncesi büyük çalışmalar yaptıklarını ve fuar esnasında bu çalışmaların karşılığını gördüklerini vurgulayan Özer, Dış Ticaret Müsteşarlığı katkısıyla 8 ülkeden alım heyetlerinin geldiğini ve iş bağlantılarının yapıldığını bildirdi.
        
Özer, "Fuar esnasında üyelerle yaptığım görüşmelerde büyük oranda memnun olduklarını gördüm. Geçen yıla göre çok daha fazla iş bağlantısı yapıldı. Özellikle işlenmiş mermerde sektörün en büyük uluslararası fuarı olan Verona fuarında durgunluk gözlemiştik, ancak bu fuarda işlenmiş mermerde ciddi bir kıpırdanma olduğunu gördük. Bu bizim açısından gelecek adına oldukça iyi bir haber. Dünyada işlenmiş mermer talebinin artması Türk üreticilerinin işine yarayacaktır" ifadesini kullandı.
A.A

Basında yer alan diğer haberler:

 

Mermer sektörü, 200 milyon doları aşan bir anlaşma yaptı

Başta Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri olmak üzere inşaat sektöründe artan canlılık Türk ioğaltaş ve mermer üreticilerine yaradı, istanbul ;NR Expo Fuar Merkezi'nde geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Natural Stone 7. Uluslararası Mermer Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'na sipariş yağdı. Firmalar fuara gelen alıcılarla aptıkiarı verimli görüşmeler sonrasında ihracatını rtırma fırsatı yakaladı. Organizasyonda çok ayıda firmanın geçen yıla göre sipariş miktarını iki katına çıkardığı belirtilirken, fuarın sektör ihracatına yüzde 15'e yaklaşan katkı sağladığı ifade dildi.

BURJ AL ARAB'IN MİMARI MERMERİ TÜRKİYE'DEN ALACAK 

Natural Stone'a 18'i aşkın ülkeden alım hareketi gelirken, yabancı ziyaretçi sayısında geçen göre yüzde 30 artış görüldü. Fuarda 4 bin 61'i yabancı toplam 28 bin 143 ziyaretçi, firmalarla temas kurdu. Ziyaretçilerin Çin, Hindistan, Iran, Yunanistan, Ürdün, Rusya, Türki Cumhuriyetler, Libya, italya, israil, Irak, Bulgaristan, BAE ve Almanya'nın ağırlıkta olduğu bildirildi. Gelen alım grupları arasında Dubai'nin ünlü yelken oteli olarak bilinen 'Burj Al Arap'ın yapımını üstlenen ve merkezi Çin'de bulunan firma yetkilileri de bulunuyordu. Firmanın 20 milyon metrekare mermer sipariş ettiği öğrenildi. Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılan doğaltaş ticaretinin yüzde 30'unu gerçekleştiren Umman merkezli firma yetkililerinin de ciddi miktarda alım yaptığı kaydedildi. 200 milyon doları aşan bir ticaret hacminin yakalandığı ifade edilen fuarda, doğaltaş siparişlerinin yanında makine satışlarında da kayda değer bir artış olduğu öğrenildi.

Memduh Boydak'a Japonya Kayseri ahri Başkonsolosu Unvanı

Türkiye ve Japonya arasında kültür-turizm başta olmak üzere ekonomi ve siyasi alanlarda güçlü işbirlikleri için önemli adımlar atılmasına imkan sağlayan "2010 Türkiye'de Japon Yılı" etkinlikleri, İstanbul'da yapılan kapanış töreniyle sona erdi. Törende Japonya  Ankara  Büyükelçisi Nobuaki Tanaka, 1 Eylül 2010 tarihi itibariyle Japonya Kayseri Fahri Başkonsolosu olan Boydak Holding CEO'su Memduh Dydak'ı konuklara takdim etti. 

TÜRKİYE-JAPONYA İLİŞKİLERİ DAHA DA GELİŞECEK 

Japonya Kayseri Fahri Başkonsolosu' unvanını alan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, bu görevin kendisine verilmeden ötürü başta Japonya Ankara Büyükelçisi Nobuaki Tanaka nak üzere tüm yetkililere teşekkür etti. Törende bir konuşma pan Memduh Boydak; bu fahri konsolosluk görevinden ötürü iyük gurur ve mutluluk duyduğunu ve Japonya ile Türkiye aradaki ticaret, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacağını dile getirdi.

Akit 

 


Geri Dön