16 / 04 / 2024

Doğan Turhan kimdir?

Doğan Turhan kimdir?

MAT İnşaat İzmir, İstanbul Ekspres ve Park Bornova Outlet Center'in Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Turhan (78), 17 Ocak 2014 tarihinde hayata veda etti. Doğan Turhan, İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunuydu.




Doğan Turhan kimdir?


Tırhala eşrafından merhum Şemsettin Turhan ile merhume Müşerref Turhan Tuzcuoğlu'nun oğulları Doğan Turhan, İzmir'de 1936 yılında dünyaya geldi. 


Doğan Turhan İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. Dayısı Mehmet Ali Tuzcuoğlu ile birlikte MAT İnşaat'ın kurucu ortaklarından olan Doğan Turhan, 1964 yılında nakliyeciliğe de adım atarak sektörün lider kuruluşlarından İstanbul Ekspresi kurdu. 


Dokuz yıl önce de Ege Bölgesi'nin ilk AVM'si ve ilk Outleti Park Bornova'yı kuran Doğan Turhan, uğraş verdiği sektörlerde öncülüğü, yenilikçiliği ve başarısı ile adından söz ettirdi. Doğan Turhan, Berrin Turhan ile evli ve üç çocuk babasıydı.


Nakliye sektörünün duayenlerinden ve İzmir'in tanınmış işadamı Doğan Turhan (78), bir süredir tedavi gördüğü İstanbul'da hayata gözlerini yumdu. MAT İnşaat, İstanbul Ekspres ve Park Bornova Outlet Center'in yönetim kurulları başkanı Doğan Turhan'ın cenazesi 19 Ocak 2014 Pazar günü öğlen vakti  İzmir  Alsancak Hocazade Camii'nden ebediyete uğurlanacak.


Geri Dön