20 / 04 / 2024

Doğtaş, Avrupa'nın en büyük mağazasını açtı!

Doğtaş, Avrupa'nın en büyük mağazasını açtı!

Doğtaş, yurtdışında atağa kalktı. 2 bin 500 metrekarelik alanıyla Avrupa'nın en büyük Türk mobilya mağazasını Amsterdam'da açan şirketin yeni hedefinde ise Viyana ve Zürih var



Yurtdışında büyüme stratejisi doğrultusunda Avrupa'nın birçok ülkesinde mağaza açan Doğtaş, Hollanda'da yeni bir girişimde bulundu. 2 bin 500 metrekarelik alanıyla Avrupa'nın en büyük Türk mobilya mağazasını Amsterdam'da açan şirket, yılsonuna kadar yurtdışında 25 yeni noktayı daha devreye alacak. Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar, yurtdışındaki toplam satış noktasının yıl sonunda 94 olacağını söyledi. Doğtaş'ın yurtiçi ve yurtdışında 200'ün üzerinde satış noktasıyla Türk mobilya sektörünün önemli oyuncularından biri olduğunu belirten Acar, "Bu yıl yurtdışındaki gücümüzü daha da artıracağız" dedi. 


VİYANA VE ZÜRİH SIRADA


Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Arap Yarımadası'na dünyanın dört bir yanında mağaza açtıklarını vurgulayan Acar, geçen yıl ihracat rakamını yüzde 17 artırarak Türkiye'nin en başarılı ihracatçıları arasında yer aldıklarını söyledi. Viyana, Zürih, Londra ve Köln'de de yeni mağazalar açacaklarını belirten Acar, şöyle konuştu: "2008'de girdiğimiz Turquality'nin verdiği global marka olma vizyonu ve bu yöndeki maddi, manevi desteklerin de katkısıyla dünya markası olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Ancak sektördeki ciro odaklı büyüme tasarımın önünü kesti. Markaların satılabilir mobilyalar üretme kaygısı nedeniyle, ürünler birbirinin kopyası haline geldi. Bizim de ticari anlamda hedeflerimiz büyük ama önceliğimiz ürünlerimizin tüketiciye dokunması." Acar, ürünlerin tüketiciye dokunmasının ihtiyacı karşılama anlamını taşıdığını belirtti. Kalite ve işlevselliğin de önemli özellikler olduğunu vurgulayan Acar, "Evi yuva yapacak ve tabii ki şık olacak. İnsanların seveceği, duygusal bağ kurabileceği, reklamlarımızda da söylediğimiz gibi önceliğimiz dokunulası mobilyalar sunmak" diye konuştu. 



Yasin Eskiköy / Sabah




Geri Dön