24 / 04 / 2024

Doğtaş Mobilya, Çanakkale'deki tesislerini büyüttü!

Doğtaş Mobilya, Çanakkale'deki tesislerini büyüttü!

Doğtaş Mobilya, Çanakkale'deki tesislerini 15 milyon dolarlık yatırımla büyüttü...



Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Doğan, Çanakkale'deki tesislerini 15 milyon dolarlık yatırımla büyüttükleri böylece üretim kapasitelerinin yüzde 20 artacağını ve burada 250 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Doğtaş Mobilya mağazasını ziyaret eden Doğan, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yaşanan krize rağmen Doğtaş mobilyanın büyümeye devam ettiğini söyledi.

Doğtaş Mobilya'nın kuruluşunun 38. yılı olan 2010'da, yurt içinde ve yurt dışında 38 mağaza açmayı planladıklarını kaydeden Doğan, "Bu hedefi gerçekleştirme yolundayız. Şu anda Türkiye'nin her şehrinde, her biri en az 1000 metre karelik olmak üzere 130 mağazamız var. Ayrıca 68 ülkede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yurt içindeki mağaza artışının yanı sıra önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Suriye, Bulgaristan ve Kazakistan'da yeni mağazalar açacağız" diye konuştu

Mobilya sektöründe, halen daha "merdiven altı" diye tabir edilen mobilya ürünlerinin pazarda yüzde 80'lik orana sahip olduğuna dikkati çeken Doğan, vatandaşların markalı ürünlere olan ilgisinin arttığını artık tüketicilerin kaliteli ve satış sonrası servisi iyi olan markalara yöneldiğini ifade etti.

Adnan Doğan, mobilya sektöründe markalı ürünlerin pazardaki payının daha önce yüzde 10 civarında olduğunu bugün ise bu rakamın yüzde 20'ye çıktığını, birkaç yıl da ise bu oranın yüzde 30'lara ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

Doğtaş Mobilya olarak kaliteye büyük önem verdiklerini söyleyen Doğan, "Ürünlerimizde 7 yıl garanti veriyoruz. Ar-Ge'ye ciddi yatırım yapıyoruz. Ekibimiz yeni ve farklı ürünleri tüketicilere sunmak için çalışıyor. Her yıl yeni ürünlerimiz ödül kazanmaktadır" dedi.

Üretim kapasitelerini artırmak içinde çalışmalara başladıklarını ifade eden Doğan, "Çanakkale'nin Biga ilçesinde 200 bin metre karelik açık arazi üzerindeki 70 bin metre karelik kapalı alana sahip üretim tesislerimize ek olarak yeni bir üretim tesisi yapmaya başladık. 15 milyon dolara mal olacak 30 bin metre karelik kapalı alana sahip yeni üretim tesisimiz faaliyete geçtiğinde üretim kapasitemiz yüzde 20 artacak. Bu yatırımla ayrıca 250 kişilik bir istihdam yaratmış olacağız" şeklinde konuştu.
AA


Geri Dön