28 / 03 / 2024

Doğtaş sponsorluğundaki Çanakkale 1915 Tır Müzesi Beykoz'da!

Doğtaş sponsorluğundaki Çanakkale 1915 Tır Müzesi Beykoz'da!

Türk Tarihi'nin kahramanlık destanlarının yazıldığı, bir devrin seyrini değiştiren Çanakkale Savaşları'na dair malzeme ve görsellerin sergilendiği “Çanakkale 1915 Tır Müzesi” Beykoz'da ağırlanıyor



Çanakkale Zaferleri’ni ve atalarımızın üstün kahramanlıklarını Anadolu’nun dört bir yanında yeni nesillere duyurmak amacıyla kurulan ve hizmete açıldığı günden bu yana  yurdu gezen  “Çanakkale 1915 Tır Müzesi” Belediye Meydanı’nda ziyarete açıldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart 2010 yılında hizmete açılan "Çanakkale 1915 Tır Müzesi"nde savaş döneminden kalan Türk bayrağı, şarapnel parçaları, Fransız subaylarına ait üniformalar, tüfekler, siper kazmada kullanılan kürekler, savaşlar sırasında bir metrekareye 6 bin mermi kovanı düştüğünü temsil eden pano, mermi çekirdekleri, mataralar ve çeşitli fotoğraflar sergileniyor.

Çanakale’ye gitme fırsatı bulamayanlar için dönemi özetler nitelikte hazırlanan müzeyi meclis üyeleriyle birlikte ziyaret eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, etkinliğin bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Çanakkale ruhunu canlı tutmak amacıyla uygulanan bu projeyi düşünüp hayata geçirenleri yürekten kutluyorum. Belediye olarak ilçe sakinlerimizle birlikte her yıl Çanakkale’deki yerimizi alıyoruz. Bugüne kadar 30 bin vatandaşımızı tarihi yarımadaya götürdük.  Bu hizmet o topraklara gidemeyenler için bir güzel bir imkândır. Tüm ilçe sakinlerimizi müzeyi ziyarete davet ediyorum” dedi. 
 Çanakkale 1915 Tır Müzesi 8 Nisan Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.
 


Geri Dön