20 / 04 / 2024

Doğtaş yıl sonuna kadar yurt dışında 94 şubeye ulaşacak!

Doğtaş yıl sonuna kadar yurt dışında 94 şubeye ulaşacak!

Avrupa’nın en büyük Türk mobilya mağazasını Amsterdam’da açan Doğtaş, yıl sonuna kadar yurt dışında 94 şubeye ulaşmayı planlıyor.Doğtaş Exclusive Amsterdam geçtiğimiz hafta kapılarını açtı.



Avrupa’nın en büyük Türk mobilya mağazasını Amsterdam’da açan Doğtaş, yıl sonuna kadar yurt dışında 94 şubeye ulaşmayı planlıyor. Doğtaş Exclusive Amsterdam geçtiğimiz hafta kapılarını açtı. Mağaza 2 bin 500 metrekarelik alanıyla Avrupa’nın en büyük Türk mobilya mağazası olma özelliği taşıyor. 200’ün üzerinde satış noktasıyla Türk mobilya sektörünün lokomotiflerinden Doğtaş, 50’inci yılına bir dünya markası olarak girmeyi hedefliyor. Bu yıl açılacak 25 yeni mağazayla yurt dışında toplam 94 satış noktasına ulaşacaklar. 

 

İhracat yüzde 20 artacak

 

Marka bu yolculuğa yepyeni bir vizyon ve ekiple hazırlanmış. Genel Müdür Hulusi Acar, “Ciro odaklı büyüme, tasarımın önünü kesti ve sektördeki ürünler birbirinin kopyası haline geldi. Elbette ticari hedeflerimiz büyük ama önceliğimiz ürünlerimizin tüketiciye dokunması olacak. İnsanların duygusal bağ kurabileceği, şık, dokunulası mobilyalar sunacağız” diye konuştu. 

 

Yeni pazarlara açılan Doğtaş, 2015 sonuna kadar ihracatta yüzde 20 civarında büyüyerek yurt dışı cirosunu 28 milyon doların üzerine çıkarmayı öngörüyor. Marka, Amsterdam’ın ardından Viyana, Zürih, Londra ve Köln’de yeni mağaza açılışlarına hazırlanıyor. Acar, “50’nci yılımızda Doğtaş’ı gobal bir marka olarak konumlamak için tüm gücümüzü seferber ettik” dedi.


Vatan 


Geri Dön