25 / 04 / 2024

Doğtaş'la mahkemelik olan Tatlıses'e 6 yıl hapis istendi

Doğtaş'la mahkemelik olan Tatlıses'e 6 yıl hapis istendi

Sanatçı Tatlıses'in davalık olduğu Doğtaş avukatlarına yönelik sarfettiği sözler nedeniyle 6 yıl hapsi isteniyor



DOĞTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan'ın, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'ten yaptıkları iş karşılığı tahsil edemediği 2 milyon lira alacağına karşılık haciz yoluna gittiğini açıklamasının ardından Tatlıses, Doğtaş avukatları hakkında sarfettiği sözler yüzünden davalık oldu. İbrahim Tatlıses'in 7 Mayıs tarihinde yaptığı basın toplantısında, avukatlar ve hakimler için söylediği sözlerden dolayı Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurularak hakkında 6 yıla kadar hapis istemi ile kamu davası açılması istendi.

AVUKAT EMEKLİ HAKİM

TATLISES, davalık olduğu Doğtaş avukatının emekli hakim olmasından dolayı mahkemeyi etkilediği iddiasında bulunmuş, aleyhine karar veren mahkeme hakiminin kusurlu olduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine avukat Göray Karadut Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen şikayet dilekçesi ile Tatlıses'in adil yargılamayı etkilemek suçunu işlediği, kurul halinde çalışan hakimlere görevinden dolayı hakaret ettiği ve iftira suçunu işlediği gerekçesi ile hakkında kamu davası açılmasını talep etti.

DAVALARI KAYBETTİ

AYRICA Karadut, Tatlıses'in birlikte çalıştığı avukat Şemsettin Çuhacı'nın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesi ile 100 bin TL'lik manevi tazminat davasını da Şişli adliyesinde açtığını belirtti. Öte yandan Davut Doğan, geçen yıl basının karşısına çıkıp Kur'an üzerine yemin ederek kimseye borcu olmadığını söyleyen Tatlıses'in, açtığı davaları kaybettiğini vurgulamıştı.
Star


Geri Dön