18 / 04 / 2024

Doğu Anadolu'da en fazla para kira ve konuta!

Doğu Anadolu'da en fazla para kira ve konuta!

TÜİK verilerine göre, TRB1 bölgesindeki iller (Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli) en fazla harcamayı konut ve kiraya yaparken, en az harcama ise, sağlık alanında yaptı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, TRB1 bölgesindeki iller en fazla harcamayı konut ve kiraya yaparken, en az harcama ise, sağlık alanında yaptı.


TUİK Malatya Bölge Müdürlüğü, TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin 2011, 2012 ve 2013 hanehalkı bütçe araştırma verilerini açıkladı. Verilere göre, TRB1 istatistiki bölgesindeki illerin ana harcama gruplarına göre en yüksek harcaması yüzde 24,6 ile konut ve kira grubunda gerçekleşti. Öte yandan tüketim harcamalarının yüzde 22,4'ünü gıda ve alkolsüz içecekler, yüzde 15,2'sini ulaştırma harcamaları, yüzde 3,3'ünü alkollü içecekler, sigara ve tütün, yüzde 6,5'ini mobilya, ev aletleri ve bakım hizmetleri, yüzde 6,4'ünü giyim ve ayakkabı, yüzde 5,5'ini lokanta ve oteller, yüzde 4,1'ini haberleşme, yüzde 3,3'ünü eğlence ve kültür, yüzde 1,6'sını sağlık, yüzde 2,0'ını eğitim, yüzde 5,0'ını çeşitli mal ve hizmetler oluşturdu.


TRB1 bölgesinde konut ve kira harcamaları bir önceki döneme göre yüzde 1 oranında düşüş gösterirken, gıda ve alkolsüz içecekler ise yüzde 0,8 oranında artış gösterdi.


Sabah




Geri Dön