27 / 04 / 2024

Doğu Garajı 10 yılı aşkın sürenin ardından ihaleye çıkıyor!

Doğu Garajı 10 yılı aşkın sürenin ardından ihaleye çıkıyor!

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi projesi ihaleye çıkıyor. Antalya'nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olan Doğu Garajı'nda ilk projeye yaklaşık 10 yıl önce başlanmıştı.



Projede, temel kazısında ortaya çıkan mezarlar nedeniyle inşaat çalışmaları durmuş ve proje yeniden şekillenmişti. 


MEZARLAR KORUNUYOR 

Antalya'nın bilinen kent tarihini bin yıl geriye, milattan önce 3'üncü yüzyıla götüren mezarlar yeni projede korunmuştu. Mayıs 2015'te başlayan ilk etap projede mezarlık alanı ortaya çıkartılmıştı. İkinci etap projenin ihalesi bugün gerçekleşecek. Proje en geç 720 gün içinde tamamlanacak. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararları çerçevesinde devam edecek projede arkeolojik kazıların ortaya çıkardığı nekropol alanını dış etkenlerden koruyacak çatı katı şeffaf olacak. Böylece yarı-açık sergi alanı oluşturulacak. Alt kotlarda mezarlara yakın gezinti güzergahı ahşap, cam ve çelik elemanlar ile oluşturulacak. İkinci etap projesi, bünyesinde kültürel, sosyal ve ticari tesisler ile çevre düzenlemesini barındırıyor. Daha önce taşınan Festival Çarşısı esnafları, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'ne geri gelecek. Ayrıca Büyükşehir Konservatuvarı da merkezin en üst katına taşınacak. Bina içinde 700 kişilik konser ve tiyatro salonu da hizmet verecek. 


TURİSTLER İÇİN ÇEKİM MERKEZİ

Merkez hem 3 bin yıllık nekropol alanıyla, hem de geleneksel çarşı kültürüyle turistler için de kent merkezinde önemli bir çekim merkezi olacak. Kent merkezindeki ticaretin artırılmasına da katkı sağlamayı hedefleyen projede, 700 araçlık yer altı otoparkı ve 25 otobüs kapasiteli otobüs parkı da yer alıyor. 


Sabah 


Geri Dön