28 / 03 / 2024

Doğu İnşaat Bir İstanbul 'da taşeronluk avantajını kullandı!

Doğu İnşaat Bir İstanbul 'da taşeronluk avantajını kullandı!

Emlak Konut GYO 'nun sözleşmesini iptal ederek yeniden satışa çıkardığı Tulip Turkuaz arsasının yeni sahibi Doğu İnşaat-Precast Beton-Üstünler Yapı, projenin adını 1stanbul (Bir İstanbul) olarak değiştirerek, satışlara başladı



EMLAK Konut GYO 'nun sözleşmesini iptal ederek yeniden satışa çıkardığı Tulip Turkuaz arsasının yeni sahibi Doğu İnşaat-Precast Beton-Üstünler Yapı, projenin adını 1stanbul (Bir İstanbul) olarak değiştirerek, satışlara başladı. Bir İstanbul İcra Kurulu Üyesi Adnan Akyüz, iptal edilen projede Doğu İnşaat 'ın taşeron olarak yer almasının kendileri için avantaj olduğunu söylerken, “Bölgeyi ve projeyi çok iyi tanıyorduk. Biz projenin içindeydik ve bu nedenle 10 adım öndeydik ” dedi.

983 daire satacak
Doğu İnşaat-Precast Beton-Üstünler Yapı, Emlak GYO tarafından sözleşmesi feshedilen Tulip Gayrimenkul 'un projesi Tulip Turkuaz 'ın üzerinde yer aldığı ve üç parselden oluşan araziyi ihaleyle 350 milyon liraya alırken, Emlak GYO 'ya da 105 milyon lira hasılat payı verecek. Mevcut projeden 205 dairenin satıldığını söyleyen Adnan Akyüz, “Bu daire sahiplerinden 111 kişi parasını iade alıp tamamen süreçten çekildi. Geri kalan 94 kişi ise Emlak GYO ile muhatap durumda. Bu nedenle projede yer alan toplam 1188 dairenin 983 'ünü biz satacağız ” diye konuştu.

10 adım önde başladık
Adnan Akyüz, projeyi devralmalarının olumsuzluk yaratıp yaratmadığıyla ilgili şunları söyledi: “Doğu İnşaat, projenin imalatını taşeron olarak gerçekleştiriyordu. Bu nedenle bölgeyi ve projeyi çok iyi tanıyorduk. Dezavantajların tam aksine avantaj gördük. Projenin dışından birisinin gelip sıfırdan başlaması zaman alabilirdi. Biz projenin içindeydik ve bu nedenle 10 adım öndeydik. ”

İkinci etapta 800 konut
Projenin ilk etabı için 180 ile 200 milyon lira inşaat yatırımı öngördüklerini söyleyen Bir İstanbul İcra Kurulu Üyesi Halil Ege, şu bilgileri verdi: “Projenin   ikinci etabı olarak yapılacak olan alışveriş merkezi ve residence proje çalışması da devam ediyor. İkinci etapta yaklaşık 800 daire bulunacak. Alışveriş merkezinda ise açık ticari bloklar bulunacak. Bu etap için de 85-90 milyon liralık bir yatırım öngörüyoruz. ”

Senetle satış izni alacak
Bir İstanbul Ispartakule 'de ortalama metrekare fiyatının 1900 lira olduğunu söyleyen Adnan Akyüz, “58 metrekare ile 219 metrekare arasında değişen daireler bulunuyor. 1+1 'lerin fiyatı 103 bin liradan başlıyor ve fiyat 4+1 'lerde 412 bin liraya çıkıyor. Senetli satış düşünüyoruz ve bunun için Emlak GYO 'dan yazılı onay alma aşamasındayız. şžu anda yüzde 25 peşinatla satış yapıyoruz. Peşinatı da taksitlere böleceğiz ” dedi.

Unikonut projesini yapıyor

Doğu İnşaat, Precast Beton ve Üstünler firmalarının oluşturduğu konsorsiyumda ortaklık yüzde 50 Doğu İnşaat, yüzde 49 Precast Beton ve   yüzde 1 Üstünler olarak dağılıyor. Grup şirketi Yeni Doğuş ile birlikte 30 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Doğu İnşaat, bugüne dek 4 milyon metrekarenin üzerinde inşaat imalatı yaptı. Bir İstanbul 'un yanı sıra Ispartakule 'de devam eden İstanbul Üniversitesi personeline yönelik Unikonut projesi de Doğu İnşaat 'ın ortak olduğu projelerden biri. Precast Beton ve Üstünler Yapı ise Biat Holding bünyesinde faaliyet gösyeriyor.

Meltem Kara/Hürriyet


Geri Dön