26 / 04 / 2024

Doğu Karadeniz yaylaları yabancı turistleri bekliyor!

Doğu Karadeniz yaylaları yabancı turistleri bekliyor!

Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.



Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.Doğal güzelliği ve sessiz ortamı ile öne çıkan Doğu Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğa ile baş başa kalma fırsatı bulamayan yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Büyükşehirlerde birçok teknolojik imkanı elde etmelerine rağmen gerek şehrin ulaşım sorunu gerekse iş yoğunluğu gibi nedenlerle doğal yaşam ile iç içe zaman geçirme fırsatı bulamayanların Doğu Karadeniz'de tercih ettiği alanlar arasında Trabzon'daki Uzungöl, Sera Gölü, Çakırgöl, Sümek Manastırı ve ören yeri, Artvin'deki Karagüller, Rize'deki Kaçkarlar, Yedigöller veya buzul gölleri, Gümüşhane'deki Limni Gölü bulunuyor. 



Buradaki temiz havada piknik ya da yürüyüş yapma imkanı bulan tatilcilerin alternatif turizm açısından tercih sebebi ise doğal güzelliklerinin yanı sıra sessiz ortamı ve tertemiz havası ile öne çıkan dağların etekleri ya da zirveler indeki yaylalar. Genellikle ailece özel otomobilleri ile yöredeki yaylalara giden yerli ve yabancı turistler, çadırlarla kamp kurup şehrin gürültüsü ve iş stresinden uzaklaşıyor. Yaylalarda yürüyüş yaparak dağların eteklerinde deniz görüntüsü veren bulutlara yukarıdan bakma olanağı yakalayan ziyaretçiler, otomobil, motosiklet veya bisikletleriyle dağlarda gezinti yapıp hem tarihi hem doğal hem de kültürel değerleri gözlemleyebiliyor. 



Milliyet Ek 


Geri Dön