29 / 03 / 2024

Doğu Karadeniz'de turist yoğunluğu yaşandı!

Doğu Karadeniz'de turist yoğunluğu yaşandı!

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere çeşitli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen turistleri ağırlıyor.



Doğu Karadeniz, doğal, kültürel ve tarihi güzellikleriyle Kurban Bayramı tatilinde de turistlerin uğrak yeri oluyor.İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere çeşitli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen turistleri ağırlıyor. 

Trabzon'a gelen turistler en çok Çaykara ilçesindeki Uzungöl, Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı ile Akçaabat ilçesindeki Sera Gölü'nü ziyaret ediyor. Bayram tatili dolayısıyla otel rezervasyonları büyük oranda dolu olan kent, ılıman iklimi, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yaylaları ve yöresel yemek kültürüyle de ziyaretçilerine Karadeniz'in eşsiz güzelliğinde tatil fırsatı sunuyor. 

Bölgede ayrıca Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası başta olmak üzere Kaçkarlar'ın eteklerindeki yaylalar ve göletler ile Doğu Karadeniz'in üzerinde yaşanabilir tek adası durumunda bulunan Giresun Adası da yöreye gelen turistlerin ilgi odağı oluyor. 

Tesislerin yaklaşık yüzde 90 doluluk oranına ulaştığı Doğu Karadeniz'de yaylalar özellikle Körfez ülkelerden gelen turistlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor. 

Manastırları, kiliseleri ve kaleleri gibi de tarihi mekanları bünyesinde barındıran Doğu Karadeniz, son yıllarda özellikle alternatif turizme yönelenlerin beğenisini topluyor. 

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'in en önemli tarihi mekanlarından olan Trabzon'u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi. 

Trabzon'un özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turist akınına uğradığını belirten Öz, "Trabzon'da bu anlamda 2015'in Ağustos ayına kadar olan verilerde de ziyaretçi sayımızın yüzde 8 ile 10 dolayında arttığını gözlemliyoruz. Hem yurt içi hem de dışından, Körfez ülkelerinden gelenler olmak üzere ciddi ilerleme var" dedi. 

Öz, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla da turist sayısında ciddi bir artış yaşadıklarını ifade ederek, "Bölgemizde turizm potansiyelini artırmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. Bizim için bölgeye gelen turistlerimizin memnun ayrılması son derece önemli. Bu kapsamda da yöremizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerimize çeşitli alternatifler sunuyoruz. Bölgemiz, alternatif turizme ilgi duyan, doğaya ve doğa sporlarına gönül verenler için ayrı bir güzellik oluşturuyor" diye konuştu. 



Yeni Dünya


Geri Dön