25 / 04 / 2024

Doğu ve Güneydoğu'da yeni konutlar için geri sayım başladı!

Doğu ve Güneydoğu'da yeni konutlar için geri sayım başladı!

Çevre Bakanı Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da kısa süre içinde vatandaşların yeni evlerini teslim almaya başlayacağını söyledi. Sürecin ortalama 2-4 ay içinde tamamlanması bekleniyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bölücü terör örgütünün vatandaşların evlerini harap hale getirdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yeni konutların yapımının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, Diyarbakır'ın Çölgüzeli ve Üçkuyular mevki ile Şırnak'ın Silopi ve İdil ilçelerinde 2-4 ay içerisinde terör mağduru vatandaşların yeni evlerine kavuşacağını söyledi.


30 bin konut taprip edildi

Terör nedeniyle bölgede 30 binin üzerinde konutun tahrip edildiğini anımsatan Özhaseki, Nusaybin'de 2 mahallenin tuzaklanmış olabilecek bombalar nedeniyle halen inşa çalışmalarına açılamadığını belirtti. Terörden etkilenen bölgelerin altyapısıyla ilgili, su, kanal, arıtma tesisleri gibi çalışmalara başladıklarını aktaran Özhaseki, imar planlarına uygun şekilde konutlar inşa ettiklerini dile getirdi. Bakan Özhaseki,  birçok yerde konut inşaatlarının başladığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "İnşaatlar devam ediyor ve bir kısım yerlerde de evleri teslim edecek duruma gelmek üzereyiz. Mesela Silopi'de, İdil'de 3-4 ay içerisinde vatandaşın evlerini verebilecek duruma gelebiliriz."


Diyarbakır'da bir iki ay içinde

Bazı ilçelerde de teslim durumuna gelmek üzere olduklarını belirten Özhaseki, "Mesela Diyarbakır'da Üçkuyular ve Çölgüzel'de bir vatandaş şurda evim yıkıldı diyorsa bir iki ayda evini verebilecek duruma geldik" dedi.


Sur'da cadde dükkanlarına taş kaplama

Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, Sur'un Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde yer aldığına dikkati çekti. Bakan Özhaseki şöyle devam etti: "Geleneksel Diyarbakır evlerini yeniden ihya edecek projeler bitti, bir kısmının temelini de sene başından sonra atacağız. Zannedersem yılın ikinci haftasında Diyarbakır evlerinin inşaatına başlıyoruz." Sur'da 'sokak sağlıklaştırma' da yapacaklarını anlatan Bakan Özhaseki, caddede bulunan dükkanları ahşap ve bir takım taş kaplamalarla şık bir hale getireceklerini de sözlerine ekledi.


Akşam



Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bölücü terör örgütünün vatandaşların evlerini harap hale getirdiği Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerinde yeni konutların yapımının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, Diyarbakır'ın Çölgüzeli ve Üçkuyular mevki ile Şırnak'ın Silopi ve İdil ilçelerinde ortalama 3-4 ay içerisinde terör mağduru vatandaşların yeni evlerine kavuşacağını söyledi. Terör nedeniyle bölgede 30 binin üzerinde konutun tahrip edildiğini anımsatan Özhaseki, "Her bir evi adeta çatışma alanına çevirdiler. Sonra da terk ederken evlerin içerisine bomba düzenekleri koyarak bu evleri patlattılar. Bütün bunlar epey zaman aldı" dedi. Nusaybin'de 2 mahallenin tuzaklanmış olabilecek bombalar nedeniyle halen inşa çalışmalarına açılamadığını belirten Özhaseki, imar planlarına uygun konutlar inşa ettiklerini açıkladı. 


DİYARBAKIR'DA 4+1 


Bakan Özhaseki, birçok yerde konut inşaatlarının başladığını vurguladı. Bakan Özhaseki, "İnşaatlar devam ediyor ve bir kısım yerlerde de evleri teslim edecek duruma gelmek üzereyiz. Mesela Sur içerisinde değil ama Silopi'de, Idil'de 3-4 ay içerisinde vatandaşın evlerini verebilecek duruma gelebiliriz. Cizre'de inşaatlarımız devam ediyor, Nusaybin ve Yüksekova'da yeni yeni ihaleler yapılıyor, alanları yeni belirledik orada da en geç bir sene içerisinde evi yıkılan vatandaşların evlerini verebilecek duruma geliyoruz" dedi. Bazı ilçelerde de evleri teslim edecek duruma gelmek üzere olduklarına işaret eden özhaseki, "Diyarbakır'da Üçkuyular ve Çölgüzel Mevkisinde eğer bir vatandaş şurda evim yıkıldı diyorsa bir iki ay içerisinde evini verebilecek duruma geldik. 2 artı 1, 3 artı 1,4 artı 1 o kadar çok ev yaptık ki onların evlerini çok rahat teslim edebiliriz bir iki ay içerisinde" açıklamasında bulundu. 


Karar 


Geri Dön