25 / 04 / 2024

Doğubayazıt'ta yaptırılan spor salonu hizmete açıldı

Doğubayazıt'ta yaptırılan spor salonu hizmete açıldı

Baba Beni Okula Gönder kampanyası kapsamında Doğubayazıt'ta yaptırılan spor salonu hizmete açıldı



Milliyet gazetesinin `Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında hizmete açılan Doğubayazıt Ali Lütfullah Kız Öğrenci Yurdu'nun yanına işadamı Sadettin Saran tarafından yaptırılan spor salonunu spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak açtı. Sarı-lacivert renklerin hâkim olduğu spor salonuyla birlikte kampanya spora da uzanmış oldu.

Ağrı'ya götürdükleri eğitim hizmeti için Vali Mehmet Çetin'den `fahri hemşerilik beratı' isteyen Doğan Gazetecilik AŞ İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen, kampanyanın beşinci yılına girdiğini anımsatarak şöyle konuştu: "Yurtlarımızda kalan öğrenciler spor, sanat ve sosyal alanda da faal olmak istediklerini bildirdi. Doğubayazıt'taki spor salonu ile bir ilke imza attık. Sadece yer sağlamak değil, bunun yanı sıra sosyal yanlarına da dokunmak, çocukların daha sağlıklı büyümelerini sağlayacaktır. Mesleğin yanı sıra spor ve sanatla uğraşmak çocukların gelişimine olumlu katkılar sağlar."

`Hep büyük düşünün'
İş hayatındaki başarısını gençliğinde yaptığı spora bağlayan işadamı Saran da, kurumsal sorumluluk çalışmaları çerçevesinde yaptırdığı spor salonunun ilkini öğrencilerin kullanımına açtıklarını söyledi. Saran, "Hep büyük düşünün. Buradan şampiyonlar çıkmasını istiyorum" dedi.
Bakan Faruk Özak da, "Milli Eğitim Bakanlığı'yla birlikte sporu yaygınlaştırmak için bir proje gerçekleştiriyoruz. Sporu sevdirmemiz gerek. Doğubayazıt'taki gençlerimizin hedefi yurtdışındaki yaşıtları olmalıdır" dedi.
Vali Mehmet Çetin de, "Bir ayağı Ağrı'da olan Tijen Mergen fahri hemşerimiz olacak" diye konuştu.
Milliyet


Geri Dön