26 / 04 / 2024

Doğu'da gayrimenkul yatırımları artacak!

Doğu'da gayrimenkul yatırımları artacak!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, konutta 2014'te ertelenen talebin yeni yılda sektörde büyümeye etki edeceği düşüncesinde. Tanes gelecek dönemde ise yatırımların Doğu'ya kayacağını söyledi.



Türkiye'de konut balonu tartışmalarıyla geçen 2014'te sektörün güçlü oyuncularından İş GYO çalkantılı ortama karşın hedeflerine uygun bir yıl geçirdi. 


İnşaatı süren projelere ek olarak yeni projelerin de planlamasına başladıklarını açıklayan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "2014 yılında Teknoloji ve Operasyon Merkezi, Tuzla Karma,  İzmir  Ege Perla projelerimizin inşaat çalışmaları planlandığı şekilde devam etti. Ev teslimlerini tamamladık ve projedeki ticari alanların kiralama çalışmaların sürdürdük. Projemizin doluluk oranı yüzde 67 civarında" dedi. 


İş GYO'nun 2015 gündemi de oldukça yoğun. Şirket Tuzla Karma projesini, Ağustos 2015'te, İzmir'deki Ege PERLA projesini Aralık 2015'te bitirmeyi hedefliyor. İstanbul Kartal'da hayata geçireceği Manzara Adalar projesinin de lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Tanes, NEF'le birlikte İstanbul Zeytinburnu'nda gerçekleştirecekleri projenin de yılın önemli projelerinden olacağını ifade etti. Tanes, "Yaygın konuttan oluşması planlanan projenin detayları 2015 yılı içinde netlik kazanacak. Proje üzerinde detaylıca çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu. 


Gayrimenkulde satır başları


Turgay Tanes, gayrimenkul sektöründe üç temel gündem konusuna dikkat çekti: "Perakende ve konut sektöründe kira ve satış gelirleri son 3 yılda artış gösterdi." "Önümüzdeki dönem içerisinde, yeni teşvik sistemi ve yakın coğrafyadaki talebin etkisiyle yatırımlar doğu bölgelerine doğru kayacak. Bu bölgelerde ticari binalara olan talep artacak." "Önümüzdeki 3 yıl için, Türkiye gayrimenkul sektörünün gündem konularını kentsel dönüşüm projeleri ile tetiklenen yeni konut ihtiyacı, gayrimenkul değerine olumlu etkisi olan yeşil bina konsepti, 3. köprü, 3. havaalanı ve yeni otoyol projeleri ile yeni ticari ve konut alanlarının gelişimi ve medikal turizmin hastane ve otel yatırımlarına etkileri şeklinde oluşturacak."


Sektördeki ilk stratejik işbirliği 


Turgay Tanes, GYO ile NEFin stratejik bir işbirliği içinde olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmede bulundu: "Bu işbirliğiyle, daha önce proje bazlı yapılan ortaklıkların aksine uzun vadede birçok proje gerçekleştirmek için bir araya gelinmesi nedeniyle de sektörde bir ilke imza attık." Bu kapsamda İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan ve mülkiyeti Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketi ile Anadolu Cam Sanayi Anonim Şirketi'ne ait olan taşınmazn, yüzde 50'si İş GYO, yüzde 50'si NEF adına olmak üzere müştereken satın alındığını belirten Tanes, "Yaygın konuttan oluşması planlanan projenin detayları 2015 yılı içinde netlik kazanacak. Proje üzerinde detaylı çalışmalarımız devam ediyor" dedi. 

Posta


Geri Dön