24 / 04 / 2024

Doğu'da süratle yeni ilçeler inşa edilecek!

Doğu'da süratle yeni ilçeler inşa edilecek!

Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun kapanış oturumundaki konuşmasında " Yapılan planlamayla, projeyle süratle yeni ilçeler inşa edilecek " dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, büyük bir özveriyle, sabırla inşa ettiğimiz bu huzur iklimini dinamitleyen, bombayla çukurla hendekle şehirleri yok eden insanımıza hayatı zehir eden bu terör örgütünü hala dünyaya tanıtmakta zorlanıyoruz. Hatta hatta kendi insanımıza dahi tanıtmakta zorlanıyoruz" dedi.


Erdoğan, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, bundan sonra da Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, ortaya çıkan değeri de hep birlikte paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.


Her alanda olduğu gibi turizmde de gelinen aşamayı yeterli bulmadığını dile getiren Erdoğan, bunun için de adımlar atmayı sürdüreceklerini ifade etti.


Türkiye'nin turizm potansiyelinin, mevcut rakamların çok daha üstüne çıkmaya müsait olduğunu belirten Erdoğan, "İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir, dünyanın ve bütün illerimizin beğenisini özellikle kazandığına inandığımız, o kenar köşelerde kalmış bütün o tarihi eserlerine kadar Türkiye bir sıçramayı yaşıyor. Biz bununla daha büyük sıçramaları yapacağımıza inanıyoruz. İstanbul'da Yatırım Destek Ajansı'ndan bize gelen talepler var. Diyorlar ki 'Bize otel yapmak için yer.' Kim? Uluslararası sermaye. Biz şu anda uluslararası sermayeye biz şu anda 'Buyurun şurada otel yapabilirsiniz' diyemiyoruz. Bu denli talepler artmaya başladı" diye konuştu.


İstanbul'un, bir kongre merkezi olarak çok önemli bir yere sahip olduğunu,10-15 yıl önce 3 bin kişiyi aynı anda toplayacak bir salon dahi bulunmadığını ifade eden Erdoğan, artık bunların hepsinin İstanbul'da yer aldığına dikkati çekti.


- "Bu terör örgütünü hala dünyaya tanıtmakta zorlanıyoruz"

Van, Bitlis, Amasya, Çorum, Diyarbakır, Ağrı'nın bütün güzelliklerinin dünyanın ilgisine sunulması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Neden Cizre, Sur, Silopi çukurlarla, barikatlarla, terör örgütünün harabeye çevirdiği sokaklarla gündeme gelsin? Neden ilim, irfan ve sahabeler şehri Diyarbakır yakılan camilerle, yıkılan okullarla, manevi mirasına yapılan kalleşçe saldırılarla gündeme gelsin? Bölgedeki şehirlerimiz neden Antalya, Muğla,  İzmir  gibi tüm dünyadan ziyaretçilerin geldiği, güzelliklerini doya doya seyrettiği iller olmasın. Hakkari, bırakınız diğer imkanlarını sadece turizmle dağları, bitki örtüsü, akarsuları, kilimleri üzerinden bile çok farklı bir kent haline dönüşebilir. Bunun önündeki en büyük engel; terördür. Eli kanlı terör örgütüdür. 'Niçin yatırımcı acaba bu illere gitmiyor' diye bu soruyu sormamız lazım. Neden? Can güvenliği ve bunun yanında 'acaba ben bu yatırımı yaparsam, benim bu yatırımım yakılır, yıkılır mı?'. Bundan dolayı."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan 7 ay önce insanların İstanbul'dan Van'a kahvaltı yapmaya gittiğini anlatarak, şunları kaydetti:


"Sur'daki esnaf kardeşim bir yıl önce ülkemizin her şehrinden ziyaretçiyi, müşteriyi ağırlıyordu. Daha düne kadar Cizre cıvıl cıvıl bir ilçeydi. Ben partimizi kurarken o Cizre'ye gittiğim günleri şöyle hatırlıyorum. O ne heyecandı. Oradaki kanaat önderlerine 'Ne bekliyorsunuz?' diye sorduğum zaman, 'Sadece şu olağanüstü hali kaldırın yeter' demişlerdi. Bir ayda olağanüstü hali kaldırdık. Ama maalesef bunu söyleyenler sözlerinin arkasında duramadılar. Fakat biz, büyük bir özveriyle, sabırla inşa ettiğimiz bu huzur iklimini dinamitleyen, bombayla, çukurla, hendekle, şehirleri yok eden, insanımıza hayatı zehir eden bu terör örgütünü hala dünyaya tanıtmakta zorlanıyoruz. Bunu da söyleyeyim. Hatta hatta kendi insanımıza dahi tanıtmakta zorlanıyoruz, bunu da söyleyeyim. Fakat bütün bunlara rağmen bölgedeki vatandaşlarımız artık sağduyulu, basiretli tavırlarıyla terör örgütüne prim vermedi, oyuna gelmedi ve terör örgütünü yalnız başına bıraktı."


- "Faşist anlayış bizzat Kürt kardeşlerim tarafından çukura gömülmüştür"

Şu anda yeni bir döneme girildiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri verdi:


"Bütün orada 'kaçtı' denilenler kaçmadı. Şu anda onlar yer değiştirdiler. Niye? Benim oradaki Kürt kardeşim yer değiştirerek, bu operasyonların başarıyla devamını sağlıyor. Bu operasyonlar bittikten sonra, bu arada kiraları, her şeyleri veriliyor. Ondan sonra buralarda yapılan planlamayla, projeyle süratle yeni ilçeler inşa edilecek ve inşa edilen yeni yerlere de 'kaçtı' denilen vatandaşlarımız yerleşecekler. Daha modern bir şekilde orada hayatlarını sürdürmeye başlayacaklar. Bölgede terör örgütü üzerinden kurulmaya çalışılan, tek tipçi, baskıcı, faşist anlayış bizzat Kürt kardeşlerim tarafından çukura gömülmüştür. İnşallah terör örgütü tehdit olmaktan tamamen çıkarıldığı zaman bölge şehirleri de tekrar şaha kalkacaktır. İstikrarını, emniyetini, huzurunu, kardeşliğini pekiştirmiş bir Türkiye'nin maddi ve manevi her noktada tarihte hiç olmadığı kadar kazanacağını biliyoruz. Tabii bunu başkaları da biliyor. Onun için önümüze bunca engel çıkartılıyor. Onlara rağmen başaracağız. Onlara rağmen 2023 hedeflerimize ulaşacağız, hiç endişeniz olmasın."


AA


Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bölgesel krizlere rağmen turizmde başarının korunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “İstanbul’da Yatırım Destek Ajansı’ndan bize gelen talepler var. Şu anda uluslararası sermayeye ‘buyurun şurada otel yapabilirsiniz’ diyemiyoruz. Bu denli talepler artmaya başladı” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmde elde edilen başarıların kendiliğinden oluşmadığını belirterek, “Bu başarının gerisinde Türkiye’nin gerçekleştirdiği sessiz devrimin etkileri, her alanda yazdığı başarı hikayesi vardır” dedi. Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu’nun kapanış oturumundaki konuşmasında, turizm için kullanılan ‘bacasız sanayi’ deyiminin ilk defa kendi dönemlerinde ete kemiğe büründüğünü belirterek, 2002’de Türkiye’ye gelen yabacı turist sayının 13 milyon olduğunu hatırlattı. Ülkeye gelen turist sayısının 2015 yılının sonunda 36 milyon 244 bine çıktığını belirten Erdoğan, 2002’de 8.5 milyar dolardan devralınan turizm gelirlerinin de 2014’te 34.3 milyar dolara ulaştığını kaydetti.


Erdoğan, 2015’te de bölgesel krizlere, çeşitli güvenlik tehditlerine rağmen başarının muhafaza edildiğini belirterek, turizm gelirinin 31.4 milyar dolar olduğunu söyledi. Her alanda olduğu gibi turizmde de gelinen aşamayı yeterli bulmadığını dile getiren Erdoğan, bunun için de adımlar atmayı sürdüreceklerini ifade etti.


GÜNEY AMERİKA’DAN ÖVGÜ


Türkiye’nin turizm potansiyelinin, mevcut rakamların çok daha üstüne çıkmaya müsait olduğunu belirten Erdoğan “İstanbul, Antalya, Ankara, İzmir, dünyanın ve bütün illerimizin beğenisini özellikle kazandığına inandığımız, o kenar köşelerde kalmış bütün o tarihi eserlerine kadar Türkiye bir sıçramayı yaşıyor. Biz bununla daha büyük sıçramaları yapacağımıza inanıyoruz. İstanbul’da Yatırım Destek Ajansı’ndan bize gelen talepler var. Diyorlar ki ‘Bize otel yapmak için yer.’ Kim? Uluslararası sermaye. Biz şu anda uluslararası sermayeye ‘Buyurun şurada otel yapabilirsiniz’ diyemiyoruz. Bu denli talepler artmaya başladı” diye konuştu.  Erdoğan, şunları söyledi: “İstanbul’un uluslararası küresel ölçekte organizasyonlar için bir merkez haline geldiğini görüyoruz. İstanbul, Roma, Londra, Washington gibi merkezlerle yarışır duruma geldi. Antalya, G20 zirvesinde kendini kanıtlamıştır. Antalya, Expo 2016 ile yeni bir sayfa ekleyecektir. Dünya ülkelerinin bir bahçesi olacak, bakımı süreklilik arz eden ve Türkiye tarafından gerçekleşecek bir fuar alanı olacak. Bu güne kadar üstlendiğimiz organizasyonlardan anlımızın akı ile çıktık. Her yerde turizm sektörünün ne halde olduğunu biliyorum. Güney Amerika’daki turizmi de gördüm, Türkiye’nin turizm sektörünü övdüler.”


Star


Geri Dön